Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Официално откриха обновената сграда на Община Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:23 / 07.02.2019Коментари (0)733
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри обновената  сграда на общинска администрация. На официалната церемонния присъстваха евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Новаков, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, общественият посредник доц. д-р Валентин Василев, заместник-кметовете на Благоевград и гости.  "Откриваме поредния обект по проект по ОПРР. В момента се изпълняват 11 проекта. Пусковият срок на сградата е 21 март, което означава, че сме приключили дейностите по-рано. Целият комплекс, който ремонтирахме – площадно, подплощадно пространство, сградата на Общината не бяха ремонтирани над 30 години. Ремонтите бяха повече от неотложни. Това е разликата между нас и някои други. Ние виждаме площада и обновената сграда, а не търсим счупените плочки от старата сграда. Един гръцки философ беше казал, че ако не искаш да те критикуват, не трябва да правиш нищо, не трябва да говориш нищо, не трябва да бъдеш нищо. Е, ние сме точно обратното“, каза в част от словото си кметът д-р Камбитов.

Обновяването на сградата на общинска администрация се изпълни по проект "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински и административни сгради“,  финансиран по оперативна програма "Региони в растеж“ 2014-2020. Проектът е на стойност 3 502 684,21 лева, от които европейското финансиране е 2 888 775,71 лева, а националното е в размер на 509 783,96 лева. Съфинансирането по проекта е на стойност 104 124,54.

С изпълнението на проекта се повиши енергийната ефективност в сградата на общинска администрация и се редуцира енергопотреблението. Благодарение на въведените мерки сградата постигна понижаване на годишното потребление на първично отопление  в административната сграда и намаляване на емисиите от парникови газове. Удължен е и жизненият цикъл на сградата. Подобрената енергийна ефективност допринася и за по-добри условия на труд за служителите на администрацията и осигурява по-лесен достъп до сградата  хора с увреждания.

Преди официалната церемония по откриването на обекта се състоя и заключителна пресконференция, където бяха показани материали от преди и след ремонтните дейности.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: