Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Каракачанов информира лично шведите за избора ни на F-16
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:33 / 01.02.2019Коментари (1)1114
©
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов информира министъра на отбраната на Кралство Швеция Петер Хултквист за решението на Народното събрание за формиране на екип и започване на преговори с правителството на САЩ за нов самолет F-16, съобщават от военното ведомство. 

Шведски са другите изтребители, които отговарят на изискванията за закупуване на нова бойна техника за българската армия – "Грипен".

По-рано от скандинавската държава заявиха, че въпреки намерението за избор на F-16, те ще продължат да следят процеса по придобиване на нов боен самолет и са в готовност за допълнителни разговори по въпроса.

"Кралство Швеция се отнася с уважение към решението на Народното събрание на Република България за формиране на екип и започване на преговори с правителството на САЩ за нов самолет F-16", заяви министър Хултквист.

Министър Хултквист каза още, че характеристиките на самолетите "Грипен" са изключително добра алтернатива на вече взетото решение. Срещата е проведена по инициатива на шведската страна.

В хода на разговорите беше обсъден и опитът на Кралство Швеция с  възстановяването на наборната военна служба. От началото на миналата година наборните войници служат във Въоръжените сили на Швеция от 9 до 12 месеца. Страната е започнала успешно с набор от 4 хиляди души, а към настоящия момент те са около 5 хиляди. Планът е през следващите десет години броят на подготвените войници от резерва да достигне 40 хиляди.

В заключение шведският министър на отбраната сподели, че в страната му отчитат закриването на наборната военна служба като грешка, която е поправена с новото правителствено решение, и в същото време е запълнена една празнота в шведската култура и общество.

Източник: bTV






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Много ми е интересно, как Шкембе войвода е обяснявал за самолета, като той кал хабер си няма от самолети при това изтребители.Голям майтап е този Министър.Когато ми стане много тъпо и нямам настроение, влизам в Интернет, намирам и някое негово изказване, без значение какво и докато прочета първите няколко изречение, които е скалъпил, всичко се оправя.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: