Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вижте какво са си казали командосът и полицаят секунди след фаталното пробождане заради дознателката
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:13 / 02.01.2019Коментари (1)1436
“Какво направи бе, човек?", пита полицаят Добромир Лазаров. Въпросът е отправен към командоса Ангел Желязков, който минути по-рано му е нанесъл 4 прободни рани с нож. “Нали ти казах да не идваш, опропасти ми живота", отговаря военният, опитвайки се да спре кръвта му с ръце. Страшната сцена се разиграва на 20 май т.г. около 23,50 ч на ул. “Болград" в Пловдив. Час по-късно намушканият служител на МВР издъхва в спешното отделение на университетската болница “Св. Георги".

В основата на престъплението стои класически любовен триъгълник, оплетен в мрежа от лъжи. В началото на историята са само двама - младши сержант Ангел Желязков от 68-а бригада “Специални сили" в Пловдив и гаджето му Люба Алексова. От 2010 до 2017 г. те съжителстват на семейни начала в апартамента на военния в пловдивския квартал “Кючук Париж". Впоследствие отношенията им охладняват и 32-годишната жена се мести на квартира. Въпреки това обаче продължава да поддържа връзка с командоса.

Новият мъж в живота на Алексова се появява, след като я назначават за дознател в районното управление на МВР в Карлово. Там се запознава с Добромир Лазаров. Колегиалните отношения между двамата бързо преминават в друга фаза. 44-годишният полицай е разведен, има дъщеря петокласничка. С приятелката си учителка живее в Сопот. Алексова обаче така му завърта главата, че той решава да скъса с педагожката. Пред роднините си заявява, че вече ще е с дознателката.

“Люба се виждала едновременно с полицая и командоса, тъй като се е колебаела кого да избере", обясняват разследващите. Тайната ѝ не остава скрита дълго време. Лазаров разбира за съперника си и полудява от ревност. Чрез бившата си съпруга успява да му намери телефонния номер. Дни преди кървавата драма започва да звъни на военния. Двамата се карат и си отправят взаимни заплахи.

“Ще те убия, педера**че малко", била една от заканите на Лазаров. Фаталната дознателка потвърждава, че е имало такива угрози. Тя едва ли обаче е подозирала, че полицаят все още се среща с предишната си приятелка и също има паралелна връзка. Дори си взема няколко дни отпуск и ги прекарва в дома на учителката в Карлово. Във фаталния 20 май 2018 г. Добромир Лазаров щял да я води на ресторант, както ѝ бил обещал. Около 17 ч същия ден обаче полицаят внезапно променя намерението си. Лъже бившето си гадже, че началникът му спешно го вика на работа. Вместо към управлението в Карлово потегля към Пловдив с личната си тойота. Когато пристига, се обажда на Алексова и иска да се видят. Срещат се в бар в центъра на града.

Междувременно командосът се е почерпил и решава да потърси дознателката в квартирата ѝ, но не я намира. “Дойдох в твоя квартал. С кола съм, но съм пил", звъни ѝ Желязков по телефона. Люба зарязва полицая и тръгва да прибира командоса. “Не му се хващай, манипулира те, сега ще си легнеш с него", побеснял Лазаров. След като не успява да я спре, набира номера на военния и настоява да се разберат по мъжки.

Пред разследващите командосът твърди, че всячески се е опитвал да предотврати съдбоносната среща със съперника. Казал му, че е пил и няма желание да се виждат, но полицаят настоявал да се изяснят веднага. Около 23 ч беемвето на военния паркира пред блока му. Шофира го Алексова.

В колата тя забелязва, че Желязков държи в ръцете си нож с 30-сантиметрово острие, друг сгъваем военният имал в джоба си. Тезата на обвинението се разминава с версията на защитата на командоса. Според разследващите, след като вижда Лазаров, военният скача от автомобила с ножа. Дознателката също излиза и застава между ухажорите си, които си разменят обидни реплики.

“А, отивате да си спинкате", избухва ченгето. За случилото се впоследствие Алексова и Желязков твърдят едно и също - че полицаят първи е нападнал, като ударил кроше на съперника си. На разпита си Люба обяснява, че не е видяла как

командосът забива ножа, тъй като при сборичкването между двамата самата тя е получила удар и е паднала на земята. Според държавното обвинение става въпрос за умишлено убийство. Желязков е намушкал не веднъж, а 4 пъти врага си в гърдите, тила и по ръката.

Раненият служител на МВР, който не е бил въоръжен, успява да измине десетина метра и се строполява на земята. Военният се опитва да спре с ръце кръвта му, която бликва като гейзер, но няма ефект. В това време ужасената дознателка звъни на тел. 112. Полицията и линейката пристигат едновременно.

“Когато качихме ранения, беше целият в кръв, но в съзнание", свидетелстват медиците от Спешна помощ. Раната в гърдите се оказва смъртоносна за полицая и той издъхва. Командосът не се опитва да бяга и да заличава следи. Ножът е открит в кошче за боклук. Желязков е отведен с дознателката за разпит, където и двамата са категорични, че полицаят пръв е атакувал.

Версията на военния е, че е извадил ножа, за да се защити. На съдебното заседание по мярката му за неотклонение неговият адвокат Красимир Елдъров посочва, че се касае за неизбежна отбрана. И дава пример с пловдивския рентгенолог д-р Иван Димитров, който застреля крадеца Георги Джевизов-Плъха, влязъл в имота му.

“Не съм имал намерение да се конфронтирам. Действах, за да се защитя", казва във военния съд в Пловдив младши сержант Ангел Желязков. Магистратите го оставят зад решетките. Адвокатът му обжалва на по-горната инстанция в София и там заменят ареста с подписка. На заседанията както в Пловдив, така и в столицата присъстват група командоси в подкрепа на колегата си. Избухват в ръкопляскания, когато софийският съд го освобождава от ареста.

“Ангел не е агресивен. Полицаят го е тормозил. Предизвикал го е и той е защитил не само себе си, но и дознателката. Със скръстени ли ръце е трябвало да стои, когато го нападат", коментират от 68-а бригада в Пловдив. Желязков служи там от 10 г. Командир е на отделение за специални бойни действия. През 2012-а е участвал в мисия в Афганистан. Началниците му казват, че е дисциплиниран, добре подготвен и изпълнителен.

В обвинителния акт обаче се посочва, че профилът на извършителя е на раздразнителен човек, с изразен стремеж да подчинява околните и силно развито чувство за честолюбие. Характерът му се отличавал с повишена възбудимост и импулсивност, особено при неуспехи. Не такъв познават командоса в блока му. Съседите му още не могат да повярват, че възпитан и кротък мъж като него е погубил живот, пише "24 часа". Повечето смятат, че е извадил ножа, за да се защити. Дали е било така, ще стане ясно на самото дело. Разпоредителното заседание е насрочено за 16 януари 2019 г.


Още по темата: общо новини по темата: 7
06.11.2018 »
04.06.2018 »
24.05.2018 »
24.05.2018 »
23.05.2018 »
23.05.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Работата е ясна, 4 намушквания няма никаква самоотбрана, да не говорим че по това което чета тука те са го чакали пред блока да дойде и няма нищо не избежно! 20 години и случая е приключен!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: