Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нови разкрития за семейство Баневи от най-високо ниво
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:32 / 09.12.2018Коментари (0)1258
©
Според колегите има достатъчно доказателства, че има пране на пари. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев по повод обвиненията и екстрадирането на сем. Баневи в ефира на Нова телевизия.

Попитан дали има сценарий, в който семейство Баневи получават условна присъда, Гешев отговори: "Те са обвинени за пет различни престъпления“, каза той уточни, че няма как да бъдат осъдени за условни присъди. "Не позволява законът тази опция. Позволява да бъдат оправдани. "Отделно те са обвинени в организирана престъпна група, където изобщо не става въпрос кой в какви дружества участва. Те са привлечени за участие и ръководене на организирана престъпна група, за пране на пари, за длъжностни присвоявания, за данъчни престъпления и най-леко наказуемото е държане на боеприпаси“, допълни още Гешев.

"Ако на Баневи не им бъде наложена мярка "задържане под стража“, може да оказват натиск върху свидетели и да манипулират доказателства", смята още той. 

 

"Това е труден процес - събирането на доказателствен материал. За длъжностно присвояване ние сме привлекли Цветан Василев над 3 милиарда. Това също беше трудно и залаганията на адвокатите бяха, че това дело никога няма да влезе в съд... Пране на пари за 1 милиард също е много трудна задача. Факт е, че тези пари са отрити в швейцарски сметки и ние имаме безспорно доказателство, че те са попаднали там чрез пране на пари от г-н Банев", заяви още Гешев. Той поясни, че от швейцарските власти зависи запорирането на сметките на Баневи.

"Наблюдаващите прокурори направиха анализ на всички преписки, досъдебни производства, включително и тези, намиращи се на ниво районна прокуратура. Част от тези доказателства, доколкото ми е известни, са приобщени към делото "Баневи", за да бъде указано, че тези хора могат да се укрият или да извършват друго престъпление - да окажат натиск върху свидетели, както и да манипулират доказателства", коментира зам.-главният прокурор.

"Терминът основен свидетел е журналистически термин. Средствата, с които се доказват тези престъпления са документи и експертизи, не свидетели. Това лице е разпитано като свидетел. Кои са другите свидетели не е коректно да коментирам“, заяви още Гешев. Факт е, че ние смятаме, че имаме доказателства за обвиненията, които цитирах преди малко", отбеляза Гешев. Той отбеляза, че няма недосегаеми за закона лица, в това число и депутати като даде пример, че народен представител от ДПС също е обект на юридически интерес.

"Ако цитираме обвиняемите Баневи, каква конкурентна среда и разчистване на бизнес сметки? Кой е бизнесът, конкурентен на рязането на скрап? Няма такъв", допълни той. 

"Колкото и да говори една креслива парламентарна групировка, около която гравитира явно госпожа Иванчева, говорим за крайно дясна групировка, условията в арестите се определят и контролират от Министерството на правосъдието. Тези условия покриват минималните европейски изисквания. Явно са недостатъчно добри, но държавата ни е в такова състояние. 50% от българските пенсионери, които са създали тези условия и са работили в тези заводи, които сега се режат на скрап, живеят много по-зле. Това не е място за курорт все пак, това е арест", заяви Иван Гешев, коментирайки обвиненията на бившата кметица на "Младост" Десислав Иванчева, че условията в ареста са непоносими.

Още по темата: общо новини по темата: 28
22.02.2020 »
14.02.2020 »
26.11.2019 »
24.09.2019 »
06.09.2019 »
22.08.2019 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: