Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Окончателно: По-висок данък върху старите коли от догодина
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:00 / 07.11.2018Коментари (15)715
© Blagoevgrad24.bg
Парламентът днес гласува окончателно промяната в концепцията за определяне на данъка върху леките и товарните автомобили с максимална маса до 3,5 тона. В преходните и заключителни разпоредби на Закона за корпоративното подоходно облагане са предвидени промени в Закона за местните данъци и такси, предвиждащи данъкът върху превозните средства да се определя по нова формула, включваща два компонента – имуществен и екологичен. 

Имущественият компонент отчита мощността и годината на производство на автомобила, а новият компонент – екологичната категория и замърсяването, което той причинява на околната среда. Повишението на данъка обаче не може да бъде изчислено с точност, защото конкретният размер на ставката ще се определи от съответния общински съвет, но няма да бъде с повече от 30%. Промените трябва да влязат в сила от 1 януари 2019 година.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трайте си и плащайте послушно. ГЕРБ мисли за вас. А на следващите избори - пак с тяхната бюлетина. Бива да сме овце, но това нашето на нищо не прилича.
на 08.11.2018 г.
0
 
 
Така се пълни бюджет,който след това се разпределя между "избрани".На баровеца,с мощният дизелов джип ще свалим данъка,независимо от това,че той не слиза от него и замърсява околната среда повече от мен и теб, но на бай Иван от село, дето изкарва веднъж в годината старият си голф,ще му качим данъка така, че да плаща повече от барото.Това е то-социална държава.И за да има баланс увеличаваме данъчни и други тежести "на някои" а намаляваме средната продължителност на живота.
+3
 
 
......На всичкото отгоре, идиотите са ни спретнали и друга кушия. Измислили "умниците" и това, колите ни да имат досиета. Апропо, като си продаваш колата, тя ще има "досие" и в зависимост от това, какви провинения са извършени с нея, застрахователната и стойност ще е различна в отрицателен аспект((((::: Още по-фрапиращото е, че няма значение, кой е извършил нарушенията, вие, жена ви или сина ви примерно. Трупа се на колата. Още по-странен е и факта, че в такъв случай, щеш-нещеш отиваш в автосалон и си купуваш излъскан но издухан трошляк от там, който обаче няма да има досие! Егати и управляващите, дето ги мислят и приемат тези простотии! По този начин целели да намалят нарушенията? Да се чуди човек, да се смее ли или да плаче? Ама ние българите сме гъвкави. Колкото и да ни клатят, все издържаме и все му намираме колая....и си траем!? И после българите бягали в чужбина? Ами какво да ги задържи тук? Подобни идиотски закони ли?
+2
 
 
Между другото , джипка 3500 куб.м.-дизел и яки тупалки по 250 к.с. ги пишат товарни и плащат 6-7 лв. данък , а балъците с Опели и Фордчета по 150-200 ! Трябва да си пишем всички колите товарни и решаваме проблема .
-1
 
 
Ей браво. Най-после таралясниците, които горят повече масло отколкото бензин и плащат макс 10лв данък - ще ги погребат. Евала.
+6
 
 
Това е поредното престъпление на управляващите спрямо гражданите на държавата ни! Това няма нищо общо с "екологията"! Колите с АГУ и метан са абсолютно, екологично чисти, ако ще и на 30 години да са, в сравнение с разни пушилки на 2,3...5 години! Факт! Не ги ли е срам да излизат с подобно оправдание? Егати и мръсниците майна! Вдигнали пенсиите с 5-7 %, ама хляба скочил с 30 ст.? Да не говорим за другите продукти. И накрая излиза, че нищо не са вдигнали, а напротив. Паднали са с 30-40%! Но ние сме си виновни, защото си седим по къщите и си траем! Само "кресливите жени със симулиращите деца" са на улицата, ама кой ги брои тях за живи? И после мислели за държавата? Глупости. Банда долни престъпници.
+6
 
 
Истината колеги, е простичка... има едно нещо, наречено статистика. Държавата вместо да намаля налозите за нови коли, ги е вдигнала много над тези за старите. Всичко хубаво, обаче когато статистиката покаже, че има доста стари коли вече, трябва да почне да наритва гражданите да плащат повече, естествено. И данъците се вдигат и за старите коли, няма как. Някой да не си помисли, че се търси екологичен ефект или нещо друго - няма такова нещо. Всичко е за едни пари - винаги е така в нашата мила родина. Ако някой не вярва - да погледне картата в интернет за замърсяването на въздуха... И сега само някой да не скочи да ми обяснява, че и пътищата ставали по-добри, защото това е така, но не и с парите от нашите данъци. Парите от нашите данъци отиват на майната си - в разни проекти, дето са повече от абсурдни. Като 1 милион за фонтанче... сетихте се за къде говоря, нали така... И понеже на никой не му пука какво се случва и всеки се интересува само "колко пари е данъка на таа кола", то и децата ни ще плащат. Простичко е
+8
 
 
Има ли още вярващи в дядо Коледа? А в това, че се вдигат заради "еко" нормите, а не заради "скубането" на още пари? Циркът си върви с пълна сила, нека се наслаждаваме.
+14
 
 
Къде са облекченията за автомобилите които се карат на АГУ?Един 20 годишен автомобил на АГУ или метан е много по-екологичен от един дизелов агрегат на 4-5 години
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: