Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Демократична България" поиска оттеглянето на кандидата за вътрешен министър
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:13 / 16.09.2018Коментари (1)909
©
Кандидатът за нов нов вътрешен министър Младен Маринов, който в момента е главен секретар на ведомството, да бъде оттеглен "заради тежкия провал на властта в сектор "Сигурност" и превръщането на МВР в бухалка срещу свободното слово. За това се настоява в позиция на обединение "Демократична България" до медиите.

"Дори на фона на пълния кадрови и политически банкрут на това управление, кандидатурата на настоящия главен секретар на МВР за вътрешен министър, бележи ново ниво на скандалност и неприемливост", се казва в становището. Аргументите им са, че за Маринов "отдавна са налице тежки съмнения за зависимости от организирания криминалитет на прехода". При неговото лансиране не се прави дори минимален опит да се формулира каквато и да било визия за реформа в МВР, отбелязват още от политическото обединение.

Според тях в качеството си на досегашен главен секретар Маринов носи основна отговорност за всички професионални провали, които водят до продължаващ спад на доверието на обществото към полицията и закономерно обосновават оставката на досегашния министър Радев.

"Кандидатурата на Маринов е абсолютно емблематична за цялостния модел на управление на сектор "Сигурност" при Бойко Борисов, характеризиращо се с пълзяща криминализация, отказ от реформи и лансиране на напълно непригодни и зависими хора в професионалното и политическо управление на МВР", се казва в позицията.

Отбелязва се още, че дори в периода на номинирането на Маринов има два "огромни скандала: пореден тежък пробив в граничния контрол на "Аерогара София" и неоснователното задържане от полицията на журналисти, разследващи тежка корупция".

"Неправомерното задържане на журналисти е поредното свидетелство за прибягването към авторитарни практики в името на отбраната на корупционния модел на управление на страната. Затова настояваме остро кандидатурата на Маринов за вътрешен министър да бъде оттеглена и той да бъде освободен и от поста главен секретар", заявяват от "Демократична България".

В същото време продължават да настояват и за оставка на цялото правителство.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
кои са те -демократична България,че искат да наложат мнениета си на 1200000 гласоподаватели и какво са направили те лична за България?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: