Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Започна шестото издание на "Талантино“ в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:05 / 26.06.2018Коментари (0)818
©
Шестото издание на преглед на театралните школи "Талантино“  в Благоевград започна. Фестивалът бе открит  с две постановки- "Царицата на чардаша“ от Имре Калман и Ученически театрален състав при СУ“Христо Ясенов“- Етрополе, както и  "Ревизор“ от Н.В. Гогол, представен от Театрална школа "Ер малък“ към ДТ "Проф. Енчо Халачев“- Благоевград. Официалното начало на "Талантино“ постави журито, което тази година е в състав Веселин Калановски, Николай Станоев и доц. Огнян Спиров, както и директорът на ДТ "Проф. Енчо Халачев“ Бранимир Митов.

"Благодаря на кмета д-р Атанас Камбитов, както и на Община Благоевград, за това, че са до нас и ни подкрепят, за да съществува този фестивал!“, каза Бранимир Митов.Той отправи и благодарности към участници във фестивала, партньорите и журито.

"За мен е удоволствие да бъда четвърта година част от журито на този фестивал и искам да ви кажа, скъпи деца, че във вас са бъдещите просветители на тази държава- работете и се развивайте!“, каза Веселин Калановски в своето приветствие.

С ентусиазъм, Николай Станоев се обърна към своите приятели, с откровението, че те са израснали пред очите му. "Има сред вас хора, които идват от началото на фестивала, вече шест години, има и много нови такива и аз виждам, че има развитие във вас. Най- ценното нещо, което се случва в Благоевград, благодарение на Бранимир Митов и подкрепата на Община Благоевград,  е този фестивал, защото няма нищо по- хубаво и ценно освен да виждаш детски усмивки, да виждаш озарени млади хора, мислещи, фантазиращи и които се занимават с театър“, каза Николай Станоев и благодари на преподавателите и ръководители на школите.

Своето приветствие отправи и доц. Огнян Спиров към участниците в "Талантино“.

Във втория ден на "Талантино“ жури и публика ще могат да проследят "Не се гаси туй, що не гасне“- драматизация по български автори, представена от Театрална школа към читалище "Св. Климент Охридски“- Симитли, "Женско царско“ от Ст. Л. Костов и Актьори без диплома - Правец, "Не падай духом“ от Станислав Стратиев, представен от ДЮТ "Мускетарите“ ЦПЛР- Перник, както и "Хотел между тоя и оня свят“ от Ерик Емануел Шмит и представен от Младежки театър "Приятели“- Пазарджик. Фестивалът ще продължи до 29 юни, включително, като началният час на първите постановки е 10.00ч.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: