Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Направиха подробен отчет на бюджета на Благоевград за 2017 година
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:17 / 26.06.2018Коментари (0)863
©
Подробен отчет на бюджета за 2017 година на Община Благоевград бе направен днес пред представители на институции и граждани, в зала № 5 на административната сграда. Заместник-кметовете на Благоевград Иво Николов, Зорница Кралева, инж. Емилия Тунева, председателят на Общински съвет Радослав Тасков и експерти докладваха в най-малки детайли изпълнението на Инвестиционната програма на Община Благоевград за 2017 година. Също така усвоените средства по Оперативни програми за капиталови разходи и изпълнение на капиталовата програма, както и отчета за изпълнение на разходната част на бюджета.

По време на публичното обсъждане стана ясно, че общият размер на отчета за 2017 година е 57 501 931 лева, в това число местни дейности – 25 596 656 лева и държавни –  31 905 275 лева. Размерът на дълга, като съотношение с планираните приходи и изравнителна субсидия, е едва 8,4% при 48,08% средно за страната за 2017 година, което показва 6 пъти по-слаба задлъжнялост спрямо общините на национално ниво. Традиционно, Общината приключи 2017 година без задължения. За страната просрочените задължения по общинските бюджети са 5,58%. Анализ показва, че събираемостта на данъка върху недвижимите имоти за 2017 година е 75,10%, с близо 2% повече от средното за страната 72,30%. Повишаването  събираемостта на приходите от данък върху недвижимите имоти е в резултат на предприетите от  Община Благоевград  действия по принудително събиране. Резултатите произтичат и от  индивидуалната и активната работа на служителите с гражданите и фирмите, които имат натрупани задължения, чрез договореност за разсрочено плащане, както и въведените и разширени  онлайн услуги,  които предлага Общината. Спрямо предходната година този показател се е увеличил с 2,5%.

По време на публичното обсъждане бяха презентирани резултатите от дейностите по ключови проекти на Община Благоевград, изградените обекти през миналата година, осъществените СМР дейности, както и постъпките за подобряване на условията в социалната сфера. 

Подробният отчет на Бюджет 2017 е поместен на страницата на Община Благоевград www.blgmun.com в раздел Икономика. Той ще бъде подложен на гласуване на заседание на общински съвет в края на месеца. До тогава граждани и представители на институции могат да дават своите мнения и предложения, като ги входират в "Деловодство“ на Община Благоевград.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: