Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът даде старт на дейностите по благоустрояване на улица "Марица“
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:52 / 14.05.2018Коментари (0)841
Кметът д-р Атанас Камбитов постави символично начало на дейностите за  обновяване на улица "Марица“ в Благоевград. Официални  гости на събитието бяха евродепутатите Андрей Новаков и Емил Радев, народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, председателят на ОбС Радослав Тасков, заместник- кметовете Христина Шопова, инж. Емилия Тунева, Зорница Кралева, Иво Николов, представители на общинска и областна администрация, екипът по проекта, граждани.

"Стана традиция представители на Европейския парламент да присъстват на първите копки по проекти в Благоевград. Вярвам, че това ще продължава и занапред. Реализираме поредния обект по проект Благоустрояване на градската среда. Само преди няколко дни направихме първа копка за въвеждане на мерки за енергийна ефективност и на сградата на Община Благоевград. Така ще бъде до края на есента, до момента, в който обхванем заложените 44 млн.  лева по Оперативна програма "Региони в растеж“. Проектът предвижда и подмяна на водопровод и канализация. Това е много важно, защото жителите в района постоянно имат проблем заради аварии на ВиК мрежата. След ремонтните дейности, улицата ще придобие съвременен изглед  и ще бъде по-комфортно за хората“, каза кметът Камбитов и пожела строителите да се справят качествено и в срок.

Обектът "Благоустрояване на улица "Марица“ в участъка от бул. "Св. Димитър Солунски" до ул. "Иван Михайлов" е част от мащабния проект "Благоустрояване на градска среда“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 13 149 400.31 лв, а стойността на обекта е 1 827 857,43 лв

Предвиждат се обновяване на надземната и подземна улична инфраструктура, създаване на комфорт при пътуването и добро отводняване на улицата, подобряване на сигурността, безопасността и енергийната ефективност чрез ремонтиране на тротоарните настилки и изграждане на ново енергоспестяващо улично осветление, освобождаване на зони за паркиране за жителите и гостите на Благоевград, облагородяване на зелените площи.

Преди първата копка бе проведена и междинна пресконференция по проекта.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: