Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Проведоха извънредно заседание на ВиК сектора в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:29 / 11.05.2018Коментари (0)775
©
Под председателството на областния управител на Област Благоевград Бисер Михайлов вчера се проведе извънредно заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от "ВиК“ ЕООД - Благоевград. На заседанието присъстваха представители на общините Банско, Благоевград, Гоце Делчев, Гърмен, Разлог, Сатовча, Струмяни и Хаджидимово, както и управителят и служители на ВиК дружеството.

Съгласно дневния ред на заседанието, Общото събрание прие решения, с които одобри Обобщена инвестиционна програма на "ВиК“ ЕООД – Благоевград за инвестиции в активи – ВиК системи и съоръжения, публична държавна и публична общинска собственост, по публични собственици и по години и Подробна инвестиционна програма на "ВиК“ ЕООД – Благоевград за 2018 г.

По предложение на Общински съвет Благоевград, Общото събрание на Асоциацията по ВиК Благоевград прие решение да се проведе работна среща между членовете на Асоциацията по ВиК,  кметовете и председателите на общинските съвети на гр. Сандански и гр. Кресна, представители на "ВиК“ ЕООД – Благоевград и експерти от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Предмет на работната среща е да се обсъди възможността за присъединяване на община Сандански и община Кресна към обособената територия на "ВиК“ ЕООД – Благоевград и бъдещата консолидация на Асоциацията, с цел финансирането на належащата реконструкция и/или изграждане на нова ВиК инфраструктура в Област Благоевград, да се осъществи със средства по Оперативна програма "Околна среда“ 2016 – 2020 г.

Необходимостта от провеждането на работната среща е с оглед на това, че единствено Общински съвет Сандански и Общински съвет Кресна разполагат с правомощията да приемат решения за присъединяване на териториите на техните общини към действащата Асоциация по ВиК Благоевград.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: