Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Направиха първа копка за обновяване на сградите на ОД МВР и I РПУ - Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:20 / 26.02.2018Коментари (0)1647
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и директорът на областна дирекция на МВР - Благоевград, старши комисар Николай Хаджиев, направиха първа копка за обновяване на сградите на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград. 

На официалната церемония присъстваха директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" инж. Георги Пармаков, заместник- кметовете на Благоевград - Зорница Кралева, Христина Шопова, инж. Емилия Тунева, Иво Николов, директор на дирекция "Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки" Антония Методиева, представители на евродепутати от групата на ЕНП, екипът по проекта, представители на Община Благоевград и полицията.

"Днес правим първа копка по поредния проект, реализиран от Община Благоевград. Санирахме сградата на пожарната, сега предстои и да обновим фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград. Равносметката показва, че за последната година и половина сме реализирали проекти за 122 млн. лева по Националната програма за енергийна ефективност. Предстои да започнем работа и по сградата на Общината и по още около 10 жилищни сгради на стойност приблизително 10 млн. лева. Пожелавам на изпълнителите безпроблемна работа. Вярвам, че ще приключим всичко в срок", каза кметът д-р Атанас Камбитов и пожела успешна работа на строителите.

По традиция бе отслужен водосвет от отец Андон Шавулев, а възпитаници на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград от ДЮФА "Пиринска китка" раздадоха за здраве питка и мед на присъстващите. От своя страна, директорът на ОД МВР, старши комисар Николай Хаджиев, благодари на кмета д-р Атанас Камбитов и на целия екип, с помощта на които ще бъдат реновирани сградите на полицията.

Проектът "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград" е на стойност ‎1 645 987,00 лв. С дейностите, които ще бъдат изпълнени по проекта, ще се подобри енергийната ефективност, ще се осигури достъп на хората с увреждания и цялостно ще се обновят фасадите на сградите на Областна дирекция на МВР и Първо РПУ - Благоевград. Проектът се реализира в резултат на подписано партньорско споразумение между Община Благоевград и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи. В изпълнение на проекта ще се извършат строително-монтажни работи, свързани с изолация на външни стени, изолация на покрив, подмяна на дограма, подмяна на отоплителната инсталация и подмяна на осветителни тела, в резултат от изпълнението, на които в сградите ще се достигне клас енергопотребление "В".

Проектът се финансира по Оперативна програма "Региони в растеж" ‎2014-2020 г. Срокът за изпълнение е 12 месеца.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: