Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
144 абсолвенти получиха дипломите си от Филологическия факултет на ЮЗУ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:40 / 23.02.2018Коментари (0)1511
©
На тържествена церемония в Аулата на Югозападния университет "Неофит Рилски" 144-ма бакалаври и магистри от Филологическия факултет получиха дипломите си за завършено висше образование.

Деканът на факултета проф. д-р Магдалена Панайотова откри тържеството и поздрави абсолвентите завършващи специалностите Английска филология", "Българска филология", "Славянска филология", "Приложна лингвистика", "Чужд език и етнология", "Педагогика на обучението по български език и по чужд език", "Балканистика", "Филологически аспекти на работата в медиите", "Лингвистични аспекти на чуждоезиковото обучение", "Превод и съвременна англоезична литература", "Английски език и етнология", "Език и лингвистика в глобалния свят", "Българският език като чужд" и "Английски език и антропология на Югоизточна Европа". Тя им пожела щастие, късмет и професионални успехи. Проф. Панайотова призова дипломантите да бъдат достойни за времето си, за специалността и университета си.

Поздрав за успешното дипломиране от свое име и от името на ректора на ЮЗУ "Неофит Рилски", доц. д-р Борислав Юруков отправи зам.-ректорът проф. д-р Антони Стоилов. Той връчи дипломите и плакетите на отличните студенти. С успех 6.00 от семестриалните и държавните изпити се дипломираха Александра Клечорова, завършваща специалност "Българска филология" и Димитър Нурков, завършващ специалност "Английска филология". Сред отличниците, които получиха плакет на университета са и Райна Нешева, Кристина Петрова, Павлина Милушева, Диана Стоименова, Беатрис Тодорова и др.

Дипломите на абсолвентите от випуск 2017 връчиха деканът на Филологическия факултет - проф. д-р Магдалена Панайотова и нейните заместници - доц. д-р Антоанета Михайлова и доц. д-р Борислав Попов.

По време на церемонията студенти от специалност "Съвременна хореография" с ръководител проф. д.изк. Анелия Янева изпълниха четири танца, с които поздравиха дипломантите и техните родители. Музикален поздрав към гостите отправиха Ванина Калапсъзова и Мария Божинова от вокално студио "Сгушена звездица", гр. Петрич с вокален педагог Таня Тотева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: