Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Килърът на боса на "Агресия" взел 20 000 евро! Дъщерята: Мъжът ми е поръчителят!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:26 / 04.02.2018Коментари (3)1517
© btv
Убиецът на собственика на модна къща "Агресия" е прибрал 20 000 евро за мократа поръчка. Това са заявили разследващи пред "Телеграф". В самата подготовка на убийството, което стана точно преди две години, пък са участвали най-вероятно трима души. Александър Антов бе разстрелян с 2 куршума в тила, докато разхождаше кучето си в гората над Бистрица. До ден-днешен няма задържан за убийството, но криминалисти имат яснота за това кой е поръчал екзекуцията. "Едно е да знаеш, друго е да го докажеш. Това престъпление е мислено много дълго време, изпипано е до последния детайл", смятат ченгетата. 

Босът излязъл да разходи домашния си лабрадор след работа на 8 януари 2016 г. Както винаги обул туристически обувки, взел каишката и тръгнали към горичката, в която обичайно се разхождали с домашния любимец. Малко след 18 ч. обаче Антов бил покосен в гръб от един куршум в тила. Убиецът се приближил и стрелял втори път, за да е сигурен, че е ликвидирал обекта. След това разследващи подозират, че трупът му е бил завлечен до храст и прикрит. 

Една-две минути преди полунощ лабрадорът се прибрал вкъщи и така щерката на Антов - Мая, разбрала, че се е случило нещо лошо с баща й. Тя незабавно подала сигнал в полицията и започнало издирване на тялото. "Следите са прикрити майсторски. В този район имаше много кал и сняг, въпреки че навсякъде има камери, самото убийство е станало извън обсега им. Това говори за професионално изпълнение и за предварително обследване на мястото", коментираха ченгета. Въпреки опитите да бъдат събрани доказателства и да се тръгне по горещи следи, такива липсват. 

Най-голяма помощ на разследващите оказва щерката на убития Мая. Тя споделя през сълзи, че според нея поръчителят на убийството е мъжът й Стефан. Мъжът, познат в някои среди в София с прякора Келвин Клайна, незабавно е привикан на разпит. По време на беседата той яростно отрича да има каквото и да е с Антов. Непрекъснато изтъква как Мая е психически зле и той не искал да има нищо общо с нея.

Отказва да отговаря обаче взимал ли е пари от покойния си тъст и какви суми все още не е върнал в предприятието. На въпроса "Ще подкрепите ли думите си по време на изследване с детектор на лъжата", Келвин Клайн отсича: "В никакъв случай". След време хора от близкия семеен кръг на Мая също го сочат за деспот, който я подтискал, депресирал, психически й оказвал тормоз, за да се домогне до милионите на баща й. Следва втора покана за детектор в Института по психология на МВР, но и тя удря на камък, което вече се струва изключително странно на разследващите. 

Това ги води на мисълта, че мъжът има пръст в екзекуцията, но няма нито едно реално доказателство, насочащо към него. Затова и Стефан не е задържан. Той дори ходил специално да носи на ченгетата списъци с часове, кога едно от децата му е било на уроци, че е било придружено от него и нямало как физически да посегне на Александър. Самият Стефан категорично отрича да има общо с убийството. Няма отговор на въпроса обаче защо е отказал полиграфа и има ли от какво да се страхува, че ще излезе наяве. В хода на разследването на убийството наяве излязоха интересни детайли около империята "Агресия". Най-стряскащо се оказа това, че през 2015 г. Антон прехвърля фирмата на никому неизвестния Петко Митов. 

Проверка в "Дакси" показва, че той е собственик на десетки дружества, за някои от които дори не подозира. 1 млн. лева стоят в основата на екзекуцията на Антов, смятат близки на убития. Според тях това е сумата, която мистериозно се изпарила от сметките му, след като бил застрелян. За огромната дупка в бюджета на "Агресия" алармира пред полицията самата Мая Антова. Неофициално запознати твърдят, че Келвин Клайна е взел огромна сума пари назаем от Антов, като няколко години отказвал да я върне.

Още по темата: общо новини по темата: 4
02.07.2016 »
09.04.2016 »
13.01.2016 »
09.01.2016 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
По скоро сте нещастница!!! Жалка нещастница!!
-2
 
 
Мишка долна сте госпожо,засрамете се!!!
+3
 
 
Всички говореха за това ! МВР свърши ли си работата или пак замаза !?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: