Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
За двуличието на "Зелените"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:56 / 12.01.2018Коментари (2)681
© btv
В България има над 500 концесии за добив на подземни богатства и инертни материали, но срещу тях ЗЕЛЕНИТЕ не протестират. Публична тайна е, че се използва цианидното извличане на злато и успоредно с това сребро, платина и други ценни и цветни метали, което може да доведе до дългосрочно увреждане на почвата, водите, въздуха и природата на България. Но срещу това ЗЕЛЕНИТЕ не протестират.

По 67 концесии концесионерите не плащат нищо за добиваните от тях суровини. Това са природните богатства на България, но срещу това ЗЕЛЕНИТЕ не протестират. Най-големият концесионер, добиващ злато в България, заплаща концесионна такса в размер само на 1,5% от общата стойност на добитото от него злато. Но срещу това ЗЕЛЕНИТЕ не протестират.

Замърсеността и запрашеността на въздуха в София и в другите големи градове на България бият всички негативни европейски рекорди. Скоро бяха измерени нива на замърсяване и запрашеност на въздуха над 7 пъти над допустимите за човешкото здраве норми както в София, така и в Пловдив, Плевен, Русе, Велико Търново, Кърджали, Бургас, Варна и другаде, но срещу това ЗЕЛЕНИТЕ не протестират.

В България има установени над 2000 незаконни сметища (в София 139, в Бургас 52, в Пловдив 26 и т.н.), които унищожават природата, отравят въздуха, водата и почвата, но срещу това ЗЕЛЕНИТЕ не протестират.

Във всеки по-голям град има незаконни гета, махали и прочее, където се горят гуми, отпадъци и всякакви други тровещи въздуха боклуци, където няма канализация и течаща вода, а живеещите наоколо са изложени на постоянна опасност за тяхното и на децата им здраве, но срещу това ЗЕЛЕНИТЕ не протестират.

В България са регистрирани близо 2 млн. коли и камиони на възраст 15 и повече години без катализатори, които не просто замърсяват, а отравят въздуха ни. Но срещу това ЗЕЛЕНИТЕ не протестират.

Пием вода с уран, не можем да дишаме от смог, налагат ни да преглътнем добив на волфрам до минералните извори на Велинград, незаконните сметища никнат като гъби, тецовете ни на въглища са сред най-големите замърсители в ЕС, децата ни са сред най-болните, продължителността на живота на българите е най-кратката в ЕС, но срещу това ЗЕЛЕНИТЕ не протестират.

ЗЕЛЕНИТЕ протестират срещу най-екологичния транспорт в планината - лифта, и по този повод са превърнали Пирин и хората от Банско в своя мишена. ЗЕЛЕНИТЕ протестират срещу развитието на туризма, спорта, природата, поминъка на хората. От време на време протестират и срещу магистралите, най-вече "Струма".

Не знам какви са им мотивите и кой ги мотивира, но заради избирателното им и целенасочено "протестиране", "зелен" и "еколог" в България се превърнаха в мръсни думи. Никой не вярва вече в тяхната безкористност и чисти намерения. Те самите се объркаха от многото си роли: природозащитници, бенефициенти по европроекти, получатели на грантови пари от държави, за които България е конкурент в туризма, партийци, които си направиха собствена политическа партия "Зелените", собственици на фондации, неправителствени организации и пр., и пр.

Показателно е на какво "доверие" се радват тези зелени политици и провежданата от тях политика. На последните парламентарни избори едва 26 000 души са гласували за тях. Това е оценката на българите! Към това няма какво да се добави.

Източник: Бранимир Ботев







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защото организациите на екоидиотите и екоизродите наближават 30 като бройка. Много от тези екоидиоти ще изкарат най-много Среден 3 на изпит в университета. Поне 2/3 от тези организации, клубове и т.н. са платени или доплащани от чужбина. В тази връзка, приятно впечатление ми направи това, че някакво момченце от "Зелени Балкани" се разкрещя и обърна внимание за това как се изсича една горичка край гара Тулово, Казанлъшко(случайно знам къде е). А екоидиотите мълчат като пукали при практиката да се сече на поразия и камиони с различни номера отпред и отзад да извозват материала в "неизвестна посока". За това никакви ги няма. Както и за описаното по-горе
+1
 
 
др.ботев,който си на хранилката на цеко - ако не мЕрвате,позаинтересувайте се какво и къде *работи* този глист,та тия гадни *зелени* не са против лифта,а против това България да се разпродава на МАФИЯТА! Защо си забравил да кажеш КОЙ е собственика на *Юлен*? Защо си забравил да споменеш ей така,между другото,че всичките концесии са с международни компании,които стриктно спазват както нашето,така и международното право? Защо не си споменал,че не гадните *зелени*,а *наш,та милиция* трЕбЕ да проверява и спира камиони и коли,бълващи отровни газове? Цял свят разбра,само помаците не разбраха,че ще се добива волфрам без НИКАКВИ последствия за природата!Иначе водата в *Клептуза е идеално чиста,басейните блестят от хигиена,а по улиците на Велинград може да се спи - толкова е чисто!?!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: