Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Убитият бизнесмен свързан с 22 фирми, ето къде може да е засегнал нечии интереси
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:27 / 11.01.2018Коментари (0)761
©
В 22 фирми има пряко участие убитият бизнесмен Петър Христов, показва справка в "Дакси" към днешна дата. От шест фирми той се е оттеглил и е бил заличен, но в останалите е запазил присъствие. Три от фирмите са регистрирани във Велико Търново. Предметът на дейност на търновските му фирми е строителство и търговия с недвижими имоти, както и управлението на недвижими имоти. Включено е и строителство на нови сгради и ремонт на вече построени, пише "Дир.бг". Най-интересна е фирмата "Пропъртис мениджмънт груп" ЕАД.  

Тя е регистрирана в София на улица "Горски пътник" №1, но адрес за кореспонденция е този на млекопреработвателната му компания на улица "Ралевица" в "Манастирски ливади". Според данните, тя се занимава с общо строителство на сгради и строителни съоръжения. Петър Христов е в Борда на директорите, а като собственик е записана дъщеря ми Михаела. Интересното е, че "Пропъртис мениджмънт груп" има собственост в още 13 фирми, в някои от тях-мажоритарен. 

Сред тях е и социологическата агенция МБМД, където държи 34%. Христов има и участие във фирми с друг, различен от строителството предмет на дейност. Освен млекопреработването, което е било нещо като официална витрина за него, има и търговски компании, занимаващи се с търговия, производство и изкупуване на хранителни стоки.

Друга интересна фирма от портфолиото на застреляния бизнесмен е "Лагуна бийч". Тя също е регистрирана в София на един адрес, но адресът за кореспонденция е този на млекопреработвателното му предприятие в "Манастирски ливади" на улица "Ралевица", където бе застрелян. Предметът на дейност на тази фирма е строителство на хотелски комплекси и прилежащи жилищни сгради. 

Съвсем логично, има и фирма, занимаваща се с строително-технически консултации, инженерингова дейност и архитектурни услуги. Преглед на фирмите ясно показва, че основната дейност на бизнесмена не е била млекопреработването, а строителството във всичките му разновидности. Вероятно с "Лактима" той се е легитимирал като част от една бизнес-структура, но всъщност работата и много вероятно приходите от строителните дейности са били много повече. 

Според експерти наличието на толкова много фирми с негово участие означава, че той се е стремил да покрива различни изисквания за участие в търгове по Закона за обществени поръчки. Именно строителството и строителните услуги са едни от най-силните откъм инвестиции сектори в родната икономика през последните 4-5 години. Тук поръчките са за милиони, а силна позиция при спечелването им гарантира и значителна печалба. 

Ако Христов е засегнал нечии бизнес-интереси, това няма как да е в млекопреработването, коментират още експерти. Там парите не са много, а и пазарът е доста конкурентен и разпръснат. В строителството обаче нещата са различни - тук има поръчки, за които някои хора биха посегнали и на човешки живот.

Още по темата: общо новини по темата: 14
09.01.2020 »
17.01.2018 »
16.01.2018 »
13.01.2018 »
13.01.2018 »
12.01.2018 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: