Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съкилийник на Росен Ангелов: Той нямаше качества и физика на боец, самоубит е
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:31 / 09.01.2018Коментари (5)721
© btv
Бивш съкилийник на Росен Ангелов, който беше открит мъртъв в село Луково след мащабно издирване заради шесторното убийство в Нови Искър, заяви, че е несериозно той да бъде обвиняван за извършител на убийствата. С него разговаря репортерът на bTV Венелина Григорова. Марин Ташков и Росен Ангелов се запознават в ареста през 1999 г. Той описва Ангелов като обикновен човек, "нито е по-агресивен от обичайното, нито изключително криминогенен тип със склонност към тежки престъпления".

"Човек, който е с произнесено его и който би могъл при определени ситуации да реагира, включително и да стигне до убийство", допълва Ташков. Според него описаният от властите профил на Росен Ангелов не отговаря на истината. "Той се е крил осем години, за да не бъде задържан. Ако този човек извърши такова тежко деяние, той е наясно, понеже е бил в тази система, че ще бъде задържан и ще изкара живота си в затвора", смята Ташков.

Той е категоричен, че е много погрешно Ангелов да се обвинява за убийствата от Нови Искър. "По конституция всеки е невинен до доказване на противното. Няма произнесен съд, към момента той на практика е невинен", допълва Ташков. Бившият съкилийник на Ангелов също така изрази съмнение, че убиецът, който и да е той, е действал сам. Според него доказателствата сочат за повече от един извършител.

"Имаме около 30 гилзи, това са над четири пълнителя. Това означава, че той е презареждал. Дори да допуснем, че той е имал четири пълнителя, което е доста съмнително, това отнема време", допълва Ташков. Според него присъствието на кучето също е много странно, защото всяко куче би направило нещо, за да защити "глутницата си", в случая семейството.

"Значи, вероятно с Росен е имало човек, който е познавал кучето и на когото кучето е имало доверие и се е подчинявало", разсъждава Ташков. Според него към присъствието на втори съучастник сочат и действията на жертвите.

"При убийството на първите двама има 15 произведени изстрела. Твърди се, че тези хора са се защитавали, имат рани по ръцете, което означава, че те са били близо до дулото на оръжието. Двама души, които физически са много по-големи и здрави от Росен, който не се отличава физически - нито с качествата на боец, нито някога е бил в чуждестранния легион, каквито глупости се изговориха", коментира мъжът.

"Те биха го спрели. Това ме навежда на мисълта, че стрелците са били минимум двама", казва Ташков.

Той определи версията на криминалистите, че Росен Ангелов се е прибрал до вилата си след убийството, като несериозна. "След като се е укривал осем години, да отиде във вилата и почти да чака да бъде намерен, за да бъде арестуван", коментира Ташков. "За мен лично, Росен е самоубит", допълва мъжът.

 

 


Още по темата: общо новини по темата: 42
06.01.2021 »
06.02.2018 »
26.01.2018 »
19.01.2018 »
18.01.2018 »
15.01.2018 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Ха-ха....бившия затворник има по адекватен коментар и преценка от разни очилати милиционерчета. Такива хора са по в час от такива,които са "специалисти" спуснати от политици! Само един факт...да ти е топло яденето и да ти е вкл.лап топа докато са те обявили за национално издирване може да е само ако НЕ си извършил нищо.Инак ще мислиш за ядене и интернет на няколко километра от престъплението ли ? И това с легиона е пълна глупост.Ако беше легионер нямаше да е в България часове след убийството.
+3
 
 
Ето един реалист , най-накрая .....
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: