Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Благоевград посрещна първата българска световна шампионка в скока на височина
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:57 / 30.11.2017Коментари (0)1059
Първата българска световна шампионка и носителката на олимпийски медали в дисциплината скок на височина Йорданка Благоева пристигна в Благоевград, за да представи документалния филм "Отвъд скока". Десетки спортисти, жители и гости на града се събраха в зала "22 септември", за да се срещнат с именитата българска спортистка и да се запознаят с биографичната продукция, посветена на живота и постиженията й.

Йорданка Благоева получи и поздравителен адрес от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, в който пише: "За мен е чест, че приехте поканата да представите биографичния си филм именно в Благоевград. Вярвам, че примерите за упоритост, сила на духа и градивни стъпки към успеха, поместени в продукцията, са ценен урок за българското общество. Те са и повод за национална гордост!

Вярвам, че този филм възпитава и трябва да достигне до класните стаи, до младото поколение, до нашите деца! Вие сте личност, която доказва, че няма невъзможни неща и непокорими върхове! Вашият пример е част от нашата история, настояще и бъдеще! Вярвам, че в България растат деца, които следват Вашия път към успеха!".

Преди официалното представяне на филма, Йорданка Благоева бе посрещната от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова, която връчи почетен плакет на спортистката.

Филмът "Отвъд скока" е създаден по повод 70-годишния юбилей на Йорданка Благоева. Главен сценарист е Златомир Коларов, а втори сценарист и режисьор е Валентина Фиданова-Коларова.

Йорданка Благоева е родена на 19 януари 1947 г. Тя е емблематично име за българската лека атлетика за всички времена. Участвала е в четири олимпиади, има два олимпийски медала и пет световни рекорда на висок скок.

Йорданка Благоева създава и първата федерация по аеробика у нас и за кратко време наши представители печелят и първите световни награди по аеробика. Тя продължава да участва в обществения живот на спортна България и е една от най-популярните жени в страната ни.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: