Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Извънредни точки предизвикаха дебати на днешното заседание на ОбС-Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:59 / 24.11.2017Коментари (0)1169
©
Пет извънредни точки предизвикаха дебати на днешното заседание на Общински съвет Благоевград.

Една от извънредните точки се отнася за предоставяне на имоти частна общинска собственост с адрес ул.Славянска 60, по молба на д-р Огнян Митев -изпълнителен директор на "Многопрофилна болница за активно лечение-Благоевград"АД. Те са необходими на болничното заведение във връзка с реализация на инвестиционен проект по програма "Региони в Растеж"2014-2020 година. Свързан с обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудване в системата на спешната медицинска помощ.Имотите ще се ползват съвместно с Център за спешна медицинска помощ Благоевград за срок от 10години.

Точката предизвикала продължителни дебати касае учредяване на общинско дружество с наименование "Благоевград Фест" ЕООД с предмет на дейност организиране и провеждане на всички видове културни, обществени, социални и спортни мероприятия в осъществяване на политиката на Община Благоевград в областта на културата, изкуството и образованието. Кметът, д-р Камбитов, обоснова необходимостта от създаване на такова дружество с невъзможността на Отдел култура към общината да осъществява всички дейности по организацията на различните културни и обществени мероприятия. Дружеството съвместно с общината ще може да кандидатства по съответните програми за външно финансиране. Приходите от дружеството ще постъпват в общинския бюджет, като ще има по-добър контрол на разходваните средства. Като основни цели кметът очерта подпомагане, чрез промотиране и продуциране на дейността на другите културни институции в общината като ансамбъл"Пирин", Общински куклен театър, Камерна опера и т.н., както и рекламиране на Благоевград като туристическа и културна дестинация и обогатяване на културната програма на общината.

Общинските съветници в крайна сметка подкрепиха предложението, като за временно изпълняващ функцията управител за срок от 6 месеца бе избрана Десислава Кузманова-Иванова.

По точките от дневния ред съветниците одобриха с пълно мнозинство предложените кандидатури за съдебни заседатели към Окръжен съд Благоевград. Председателят на временната комисия към Общински съвет Благоевград, Цвета Рангелова даде отчет за дейността ѝ след което изчете списък с имената на допуснатите кандидати-общо 62 на брой.

Местните парламентаристи гласуваха изменение и допълнение на Правилник за отличията на Община Благоевград. Промяната е в раздел 2.7. Годишни награди за изкуство, култура, спорт и в системата на Народната просвета, както следва: учредява се еднократна стипендия ,,Христо Бараковски" , която се предоставя ежегодно по повод на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост и празник на гр. Благоевград на деца и ученици от Благоевград, постигнали високи резултати в сферата на изкуството.

Като последна точка Васил Иванов Новоселски- Председател на Народно читалище "Н. Вапцаров- 1866"- Благоевград направи изказване в което запозна в подробности общинските съветници с тежкото състояние на сградата и материалната база на читалището. Кметът Камбитов уведоми присъстващите ,че е одобрен доклад за отпускане над 7300 лева за спешен ремонт , както и ,че Община Благоевград кандидатства за финансиране по оперативни програми за следващата 2018 година, за цялостен ремонт и реконструкция, мерки за енергийна ефективност и газификация на сградата на най-старата културна институция в Благоевград.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: