Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Люба Кулезич след свалянето й от ефир: Отстрелват ни един по един!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:12 / 24.11.2017Коментари (4)979
©
Предаването на Люба Кулезич "Честно казано" бе свалено от ефира на Би Ай Ти. А договорът й - прекратен предсрочно. Това потвърди и програмният директор Сашо Диков. Официалното обяснение от телевизията е, че Кулезич е свалена от ефир, защото е изнесла вътрешна информация:

"Договорът ѝ е прекратен затова, че е изнесла в ефира информация, която е от вътрешен характер за медията и така поднесената информация създава впечатление, че собственикът по някакъв начин е поискал промяна на поведение, политика, на тона на телевизията, което не е вярно", каза още Диков пред медиите.

Lentata.com се свърза с Люба Кулезич с въпрос - какво се случва и какъв е нейният коментар за свалянето й от ефира на BiT:

"Телевизията да дава коментар. Откъде да давам аз коментар? Това ми се случва за пореден път в рамките на 24 часа, аз получавам това - "Заминавай си". Официалната позиция на телевизията я разбрахте нали - че съм била изнесла някаква информация в ефир, не съм изнасяла никаква информация. Шегувала съм се с Митко Павлов по повод чувството за хумор, шаржовете... Очевидно официалната информация е нещо като смокиново листо. Трябва да питате Симона Ангелова (бел. ред. изпълнителен директор на BiT), която отговаря за човешки ресурси и за тези неща - това е човекът. 

Те ме питат - за собствениците. Ама собствениците не живеят в България, те са възложили оперативното ръководство на тази дама и предполагам, че от нея научават разни работи. Те обаче хората са си в Чикаго, идват тук веднъж на 3-4 месеца, така че аз не мога да виня собствениците, защото до този момент, аз със Сашо Диков съм работила супер, абсолютно перфектно, от гледна точка на тематична и всякаква друга свобода, пълен комфорт журналистически, до такава степен, че съм се шегувала, че тази идилия едва ли ще продължи дълго като всяка идилия.

Неофициалното обяснение не ми е сведено до знанието, никой нищо не ми е казал, аз съм търговски субект за тази телевизия, не съм служител, тя тази жена сигурно и разликата не може да направи, аз съм фирма, която има търговски договор с BiT и той трябва да бъде разтрогнат след преговори в рамките на закона. Аз съм в недоумение, разбирате ли.

Ама при мен непрекъснато гостуват хора, които се изказват изключително откровено, анализирайки сегашната ситуация. При мен онзи ден беше Иво Прокопиев след като го нападна Комисията за конфискация на незаконно придобитото имущество. Аз го поканих на разговор от ужас, че Дневник и Капитал могат да бъдат затворени, както изглеждаше първоначално. Той каза много остри и много точни неща. Възможно е те да са прозвучали опасно за хората, които са вдигнали мерника на Иво Прокопиев. Беше при мене Асен Йорданов, говори за "Булгартабак" по повод на турския доклад такива неща, че на мен в ефир ми се изправи косата...

Поне имам щастието в моята дълга журналистическа кариера за първи път в живота ми - за няколко месеца аз съм работила съвършено комфортно и свободно, и затова смятам, че е голямо щастие. Гадното е, че това свършва като някакъв хубав сън, който си го прекъсваш като с ритник в лицето. Много ми е неуютно, защото по същия начин Бареков ме изхвърли за 24 часа, те така действат. Тези, които изпълняват нечии опорки и указания. Това е положението, нищо в момента повече не мога да кажа, защото самата не знам. Но, като гледам как ни отстрелват един по един, си мисля, че в това има някаква логика, нали?".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
За съжаление и тази телевизия се наведе и я "обяздиха". В ефира на предаването на Кулезич стотици хора получиха трибуна да говорят и поставят проблеми по теми, които никъде другаде не можеха да се чуят! Десетки случаи за корупция, както и случаи на репресии на управляващите спрямо неудобните. И затова бе ударена. След делянизацията на ТВ Европа и последната свободна телевизия в Мутрицата мина към тъмната страна. България продължава да отстоява гордо и смело последното си място в класацията на "Прозрачност без граници" за свобода на словото и медиите. Но ние плащаме сметката, както винаги, и тя става все по- непосилна. Скоро ще бъдат ликвидирани "Капитал" и "Дневник", "Бивол" е под постоянни атаки, докато дебелите не ги очистят и тях. Трябва да защитим Икономедиа и предавания като това на Люба Кулезич. Утре ще е късно. Не става дума за Иво Прокопиев, нито за Люба Кулчезич. Става дума за свободата ни.
+6
 
 
Просто Люба бръкна в болното място на Дебелян. Показа на видео беседите със семейството Василеви по казуса с КТБ. Гръцката свиня може да пише каквото си ще, но това е истината.
-3
 
 
Кольо Лопатата ще я вземе за личен ПР. В БСП имат нужда от говорителка защото Льонката снима по границите ,а ония урунгел Беновска не може да хвърля ябълки вече.Иначе и трите на мачкан лак го докарват :)
-4
 
 
Нечистоплътието в тая професия,рано или късно се превърща във воня...Затова са и били шута!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: