Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Казусът "Мейзер" издигнат за "Дело на годината"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:49 / 20.11.2017Коментари (1)1361
© Blagoevgrad24.bg
С номинация за "Дело на годината" се оказа казусът на силиконовата фурия Анита Мейзер. Тя е бе осъдена на 4 години затвор и половина за непредумишленото убийство на съпруга си - културиста Николай Димов. Той бе открит завързан и мъртъв в дома й във Варна на 15 август 2016 година.

Случаят се влачи по инстанциите, като буквално разбуни духовете заради заплетеното разследване, пише "България Днес". Части от него, както и интервю на Анита от затвора в Сливен са включени в книгата "Черната Анита".

Оказва се, че папките по делото се оказват прелюбопитни и за балканските наблюдатели на правораздаването у нас. Не е изключено скандалната Анита да се сдобие със статуетка на Темида в килията си, макар да не може да присъства лично на церемонията.

"Случаят е крайно интересен и може би това е причината, поради която сме в листата на отбраните, номинираните. Делото не е толкова елементарно, колкото изглеждаше за всички на пръв поглед. Дори отначало медиите не го отразяваха адекватно. Международният интерес към процеса е на много високо ниво", коментира столичният адвокат на силиконката Петър Чалъмов.

Наградите на Темида за правосъдие 2017 са с организатор г-жа Нина Хамилтън, управител на Балканската медийна асоциация. Те са с подкрепа на Софийската адвокатска колегия и колегиите от цялата страна, Нотариалната камара, Българската съдийска асоциация, Асоциацията на медиаторите в България и др. Събитието отново ще е в помощ на болни от церебрална парализа деца. Kатегориите се състоят от по пет номинирани, а имената им са предложени от отделни компетентни институции, асоциации и колегии. Определянето на победител зависи от медийните партньори на събитието.
Всеки номиниран ще получи и плакет със своята номинация на сцената, а победителите - бронзови статуетки на Темида. Медийните партньори ще посочат адвокат, съдия, прокурор, нотариус и дело на годината. 

Отличени ще бъдат номинираните в категориите "Млад юрист", "Правосъдие зад граница", "Медиатор на годината“ и др. На финала ще се връчи специална награда на проф. Сашо Пенов.

"Това е поредно доказателство, че делото "Мейзер" е обществено важно. Както знаете, то се наблюдава от американското посолство у нас, тъй като Анита е американски гражданин", поясни още адвокатът на силиконката Чалъмов.

Подробности от делото, както и противоречиви разпити на свидетели и анализ на доказателствата бяха представени ексклузивно в книгата "Черната Анита". Тя разглежда различните версии през призмата на документите, намиращи се в папките от разследването. На базата на тях прокуратурата повдигна обвинение за непредумишлено убийство срещу Мейзер, което едва ли ще бъде променено оттук нататък. Мейзер бе в реална опасност от по-тежък развой на събитията. Почернените близки на жертвата настояваха Анита да бъде обвинена в планирано, умишлено убийство. Бяха изготвени допълнителни експертизи, независими експертни оценка и бяха разпространени няколко версии в ущърб на Анита. Нито една от тях не успя да наклони везните в ущърб на силиконката.

"Единственото, което е ясно, е, че Анита Мейзер е стегнала свинските опашки около врата, краката и ръцете на Николай Димов. Нещо, което тя не отрича. Но тя не е знаела, че ще се стигне дотук и е нямало какво да направи в паниката си", обясни още адвокат Чалъмов. Той се бори за отпадане на второто обвинение срещу силиконката - подкуп на полицай. Целта му е Мейзер да излезе с условна присъда.
Делото ще продължи в средата на декември на втора инстанция във Варна. Мотивите още не са готови, а Анита се намира в женския затвор. Там тя се е отдала на религията и посещава редовно параклиса, за да се моли за свободата си. Освен това започнала да преподава и английски на затворничките.
"Прави го от добра воля, вътре много я обичат", коментира още адвокат Чалъмов.

Частен детектив се е захванал да разследва случая със смъртта на Николай Димов. Именно той посъветвал и сестрата на жертвата – Милена, да смени адвокатите си. Затова и търсел мастит софийски юрист, който да се захване със заплетения казус. До момента не е ясно до какви заключения е стигнал детективът, но най-вероятно нови разкрития ще бъдат направени по време на делото през декември.


Още по темата: общо новини по темата: 117
08.09.2022 »
14.08.2020 »
03.01.2020 »
06.11.2019 »
26.08.2019 »
13.06.2019 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 20.11.2017 г.
0
 
 
Мъ тя ь мириканка ,ве!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Напрежение в ОбС - Дупница
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: