Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Валентин Радев: Битият на Лесово направил обратен завой без да бъде проверен
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:59 / 03.11.2017Коментари (0)1132
© БГНЕС
Българският гражданин, бит на ГКПП-Лесово, е направил обратен завой през граничния пункт без да бъде проверен от турските власти. Това съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев в парламента. Грубо са действали и на наша територия при това, извинили са се веднага, коментира той.

"Този наш съгражданин е искал да отиде някъде в Турция, на екскурзия или по друг повод. Когато минава на проверка вече на турското ГКПП, има някакъв проблем със системата, те не успяват бързо да сложат печат и да му оправят документите и той решава, че се отказва, прави обратен завой през граничния пункт и тръгва обратно. Но през това време турските гранични власти решават, че в тази кола има нещо съмнително и ще мине през рентгена. Десетина-двайсет метра назад, вече в нашата част, те го настигат", обясни министър Радев. Според него българският гражданин е трябвало да предвиди, че след като му казват, че ще има рентген, трябва да остане да го проверят.

Били са няколко турски служители, но един е бил по-агресивен, той го е проверявал и отговорността е била негова, страхът му е бил, че ще бъде уволнен, ако не направи проверката. В момента има контактна група между двете страни, този турски служител ще бъде наказан, каза Радев. Той посочи, че българският гражданин още виси в тяхната система като непроверен и те молят и в момента да дадем данни за този, който се е върнал обратно.

Вътрешният министър обясни, че българският гражданин е разпитан, дал е показания и всички тези документи са дадени в прокуратурата в Ямбол. По думите му съгражданинът ни не е бил много словоохотлив.

Попитан дали има нещо съмнително с този български гражданин или с автомобила му, министър Радев пренасочи въпроса към прокуратурата. Има правила и на българската, и на турската страна, и те трябва да се спазват, без значение на кое ГКПП сме, трябва да внимаваме и да се съобразяваме със служителите, добави той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: