Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Нов център за спешна помощ ще бъде изграден в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:21 / 29.09.2017Коментари (0)657
© Blagoevgrad24.bg
С едноминутно мълчание в памет на Христо Велев, почетен гражданин на Благоевград и дългогодишен диригент на хор "Ален мак", започна днешната редовна сесия на местния парламент.

Общинските съветници одобриха учредяването на безвъзмездно право на строеж на Министерството на здравеопазването за изграждане на обект "Център за спешна медицинска помощ - Благоевград". Имотът от 2200кв.метра се намира на територията на болничния комплекс и ще бъде предоставен на Министерството на здравеопазването за реализацията на инвестиционен проект по програма "Региони в растеж" 2014-2020, свързан с обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на спешна помощ на територията на Благоевград. В изпълнение на дейностите ще бъде изграден нов сграден фонд, както и ще бъде осигурено цялостно оборудване и обзавеждане, съгласно изискванията на медицинския стандарт за спешна медицина и на действащата нормативна уредба в страната.Учреденото безвъзмездно право на строеж се погасява в полза на Община Благоевград, ако не се упражни в срок от 5 /пет/ години.

В дневния ред не бе прието за включване предложението от общинския съветник Гергана Янчева за отпускане от Община Благоевград на помощ за община Кресна във връзка с горския пожар от миналия месец.

В заседанието бяха включени няколко извънредни точки. На питането на общинския съветник Злата Ризова относно системното замърсяване на въздуха в Благоевград от БИО ТЕЦ"Рубин 08", Диана Стефанова-главен експерт еколог към общината изчете писмен отговор от общинска администрация.От него стана ясно ,че към момента на извършената проверка на 4ти септември, разпоредена от кмета Камбитов, предприятието изпълнява предписанията на РИОСВ и е в процес на изграждане на по-мощно и ефективно пречиствателно съоръжение, отговарящо на производствената мощност.

Местните парламентаристи гласуваха отпускане на еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград, съгласно приетите от Общински съвет критерии и целеви групи. Предвидено е отпускането на сумата от 4000 лева в помощ на Станислав Чаушки, за подпомагане на семейството в разходите по операциите и рехабилитацията му.

Одобрено беше и предложението за закриване на Дом за деца лишени от родителска грижа "Св. Николай Мирликлийски" за деца на възраст от 7г. до 18/20г., гр. Благоевград, считано от 01.01.2018 г. За всички деца настанени в дома към момента, текат процедури за реинтегриране в семейства или в среда близка до семейната. Базата на дома се ползва за два други типа социални услуги - "Преходно жилище" за деца от 14 до 18 години и Център за социална подкрепа. Предстои откриването и на Център за приемна грижа за деца от 0 до 15 години.

Съветниците подкрепиха предложението за издаване на разрешително за водовземане от находище за минерална вода "Благоевград" - изключителна държавна собственост, чрез съществуващи съоръжения на "Езерец" ЕООД, гр. Благоевград, за обект "Хотел "Езерец", дебит Q средно денонощно = 1, 09 л/сек . за срок от 20 години. Изразходваното количество минерална вода ще се заплаща по цени, определени с приетата от Общински съвет - Благоевград тарифа за заплащане на таксите при предоставено право на водовземане. Инвестиционното намерение на общината е да захранва и плувния басейн на спортен комплекс "Пирин". В отговор на запитвания от общински съветници, кметът д-р Камбитов потвърди, че разрешителното е съобразено с общия дебит на находището, от който към момента се ползва по-малко от половината. Той подчерта,че поради старата инфраструктура има много загуби по водопровода, а от друга страна непълноценното усвояване на минералната вода води до много проблеми на живущите в района на находището.

На днешната редовна сесия беше представен и приветстван с аплодисменти и новият заместник -кмет по строителство и сигурност- инж. Емилия Тунева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: