Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Допусна ли грешка президентът Радев в САЩ?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:12 / 21.09.2017Коментари (4)702
©
Президентът Румен Радев направи грешка, типична за прохождащите в политиката, по време на своя дебют на световната дипломатическа сцена в четвъртък и първата си реч пред общото събрание на ООН, коментира Ясен Дараков за нова. Държавният глава позволи вътрешен проблем, а именно спорът с премиера Бойко Борисов за новата поръчка на самолети за българската армия да измести фокуса от външната политика на България.

В крайна сметка президентът направи стъпка за помирение, след като временната парламентарна комисия, която трябва да гласува доклад за процедурата по избор на нов тип боен изтребител, предложи стартиране на процеса отначало от правителството.

"Аз ще уважа мнението на премиера Борисов. Наистина не върви от толкова далеч да раздавам оценки и да правя предложения. Съобразявам се с това предложение. Но също така мисля, че не е редно лично да ме замесват в едно такова развитие на ситуацията, когато не съм в България", коментира президентът от Ню Йорк.

Той добави, че се надява, че ще намери начин да говори с премиера по темата, след като се върне от визитата си в САЩ. В Ню Йорк започна да се вижда по-ясно доктрината на Радев за външната политика на България. Основният момент е схващането, че страната ни не може да си позволи да има врагове, нито от съседните държави, нито от региона, нито където и да е другаде.

В речта си пред ООН Румен Радев изрази подкрепата на България за сделката за ядрената програма на Иран и споразумението за климата от Париж в рязък контраст с позициите на американския си колега Доналд Тръмп.

Срещите на Радев с краля на Йордания и президента на Иран показват пренасочване на външната политика на България в търсене на инвестиции и достъп до енергийни ресурси.

"Моят фокус на външнополитическите контакти, по време на тази 72-а сесия на ООН, е да разширим нашия хоризонт към държавите от Близкия изток и Средна Азия. Там където сме имали исторически много добри отношения с позитиви и за двете страни, да ги възстановим", заяви президентът на България.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако е споделил за ниакакви 10 кирливи самолета дето се карат да купуват е гати излагазиата . За смиах станахме кои да вземе цомисионАта за тиа самолети като цхе ли ате са ресхавасхт фактор за БГ сигурност.
0
 
 
Какъв Радев бе? Не виждаш ли,че тоя плъх изобщо не знае къде се намира!
0
 
 
Трол,ти се радвай,че не е на руски конци,като това недоразумение- льотчика!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: