Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
The Brava fest Vol. 3 - Световни звезди и много емоции в третото издание на фестивала
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:49 / 31.08.2017Коментари (0)696
©
Световни и родни музикални звезди ще свирят и пеят на една сцена в рамките на третото издание на The Brava Fest. Специално за събитието в България ще пристигне легендарния английски музикант, рокендрол и блус вокалист на Юрая Хийп Джон Лоутън. Дни преди старта на рок фестивала The Brava fest Vol. 3, бе дадена пресконференция във връзка с програмата за дългоочаквания музикален уикенд.

На срещата присъстваха заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, кметът на с. Дъбрава- Росен Георгиев, Емил Ирибозов- представител на групата Black Rose и Цветомира Съботинова- представител на музикална академия "Престо" и гл.ас. д-р в ЮЗУ "Неофит Рилски".

"Поздравявам организаторите, които заедно с Община Благоевград и кмета Росен Георгиев, направиха възможно това събитие. Благодаря и на участниците, които всяка година работят за репутацията на фестивала . The Brava fest развива едно ново културно пространство и открива нова публика. Община Благоевград ще продължава да подкрепя подобни качествени събития и проекти, които с гордост може да носят името на града и да присъстват в културния календар на Община Благоевград.", каза зам.- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова.

В рамките на 3 дни в село Дъбрава се очаква да пристигнат млади хора, почитатели на рок музиката от града, региона и страната. Кметът на село Дъбрава- Росен Георгиев обясни, че тази година фестивала ще започва с музикална академия "Престо" и ще даде възможност на всички деца на Благоевград, на малки и големи, да се включат и да покажат как се пее и свири. "Радвам се, че Община Благоевград ни подава ръка за трета поредна година. Основен организатор тази година не е кметството на село Дъбрава, а "Асоциация за европейско развитие на българското село.Искам да благодаря и на радио Благоевград за съвместната работа", допълни кметът- домакин на The Brava fest Vol. 3

От 1 до 3 септември, гостите на рок фестивала на Пиринския край, ще имат възможност да се докоснат до легендарния английски музикант, рокендрол и блус вокалист на Юрая Хийп Джон Лоутън и обичаните рок легенди Б.Т.Р, които са хедлайнерите в третото издание на фестивала.

Основен организатор на събитието тази година е Асоциация за европейско развитие на българското село, а съорганизатор е община Благоевград и Радио Благоевград. Акцентът в третото издание е популяризирането на рок музиката сред подрастващите. Именно те ще са съпътстващата изненада в The Brava fest- Volume 3. През трите дни участие ще вземат местни групи, участници в Голямото рок междучасие, таланти от Музикална академия "Престо" и рок банди от съседна Македония и Гърция. Със специално участие във фестивала е Цонко Цонев, който ще представи своите "Кметълски истории. Катунът от Каварна". Това са само част от изненадите в The Brava fest - Volume 3. Тази година той се реализира с финансовата подкрепа на Община Благоевград и Фондация "Америка за България".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: