Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цветанов: Ще работим за това Македония да бъде част от силна и обединена Европа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:08 / 28.07.2017Коментари (1)826
©
Ние стоим твърдо зад това да имаме добросъседски отношения с Македония и тя да бъде част от силна и обединена Европа, заедно с останалите държави от Западните Балкани. 

Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който участва в конгреса на Европейските студенти демократи, организиран във Варна. Петдневният форум събра над 100 представители на организацията от близо 30 държави.

Цветанов заяви, че България винаги е била отворена за диалог с Македония. По думите му политиците са тези, които под една или друга форма искат да насаждат омраза и противопоставяне, защото погрешно смятат, че могат да спечелят някакъв политически дивидент. 

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира, че всички парламентарни групи са гласували в подкрепа на декларацията за Договора за добросъседство с Македония. "По този начин даваме пълната си подкрепа на премиера Бойко Борисов и на българското правителство. Следващата седмица по време на срещата му с министър-председателя Зоран Заев ще направим важна стъпка за добросъседските ни отношения с Македония", обясни Цветан Цветанов

Според него България като председателстваща ЕС страна трябва да очертае евроатлантическата перспектива на Западните Балкани. "Това може действително да ни даде възможност да се представим добре, да бъдем център на внимание в цяла Европа", заяви Цветанов.

Той изрази увереност, че при ратификацията на договора парламентът отново ще постигне консенсус. "Убеден съм в това, защото договорът вече е достъпен за народните представители. Първоначално той беше представен във външната комисия, където се водеха дебатите. Благодаря на Джема Грозданова - председател на външната комисия в парламента, както и на Кристиян Вигенин, който отговаря за председателството. Те направиха всичко възможно тази декларация да бъде подписана", добави Цветанов. И благодари на всички парламентарни групи, които са гласували, за да може да бъде подкрепено правителството.

Цветанов коментира, че подписването на договора е изключително важен исторически момент в управлението на страната. "Това не е само заслуга на министър-председателя и на правителството. Това е заслуга на всички политици, на всички правителства от 1992 г. до настоящия момент", каза той и допълни, че ЕК подкрепя и стимулира диалогът на Балканите. Според Цветанов това би могло да намали напрежението, което е генерирано умишлено.

"Форумът във Варна показва, че ние сме част от европейската мрежа на младите хора и постоянно работим за утвърждаваме на тази комуникация, за израстването и надграждането на капацитета на младите. Те са бъдещето и трябва да продължат това, което ние сме започнали", посочи Цветанов. "ГЕРБ е партията, която дава шанс на младите хора и на всички, които имат качества и потенциал да се развиват", заключи той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Силна и обединена Европа? Срещу САЩ ли да е обединена или срещу нашествието на мигранти?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: