Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Магично бе запалена елхата в Благоевград, грейнаха хиляди светлини
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:00 / 02.12.2016Коментари (0)813
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов запали светлините на коледната елха, с помощта на малкото ангелче Кари, която изпрати магическа топка към Ангела на коледното дърво в Благоевград. Градът засия приказно и празнично пред хилядите погледи на малки и големи, дошли на площад "Георги Измирлиев". 

Хиляди празнични светлини озариха площадното пространство с помощта на вълшебство, каквото има само по Коледа и само в Благоевград. Д-р Камбитов излезе на сцената с шестгодишната Сияна, за да повикат обичания от малки и големи Дядо Коледа. "В навечерието сме на най- семейния празник. Всяка година Благоевград има мото и избрахме тази година то да бъде "Заедно на Коледа", защото на Коледа се събираме всички заедно, цялото семейство. Така е било винаги, така и ще бъде. Не знам дали сте се замисляли, но "Заедно" е много силна дума, с много дълбок смисъл- заедно в живота, заедно всички най- любими хора. Kато се замислим заедно обхваща най- важното за всички от нас. Замисляли ли сте се колко хора не могат да бъдат заедно по една или друга причина? А колко хора не знаят следващата година дали ще бъдат заедно?И защото ние винаги сме правили добро на Коледа, освен мото, традиционно имаме и кауза, тази година нашата кауза е Гери. Петгодишно дете, на което може да помогнем. Аз вярвам, че ще го направим, защото винаги сме го правили. Да помогнем заедно да може и тя много, много години да бъде заедно със семейството си. Искам да Ви пожелая да бъдете добри, защото ако бъдем добри и светът ще бъде по- добър. Да Ви пожелая обич- да обичате, да бъдете обичани. Обичам Ви! Весели празници! Бъдете здрави!", каза кметът Камбитов в приветствието си към хилядите събрали се на площад "Георги Измирлиев" жители и гости на Благоевград.

И тази година появата на Дядо Коледа бе очаквана изненада за всички. Чуха се звънчета, но не от шейна. Дядо Коледа пристигна със Снежанка и джуджетата, не по въздух, не от небето, а с влакче. Премина през хилядната публика и се качи на сцената на площад "Георги Измирлиев". 

Белобрадият старец обеща, че и тази година ще има подаръци за всички послушни деца. За "Добре дошъл", Дядо Коледа бе поздравен с изпълнението на Диляна Стоянова - "Някога през декември" и танца на малките таланти от танцово студио "Божана" - "Аве Мария". Магичните моменти не спираха, а очакването на светлините се засилваше. Последваха изпълнение на деца от Православен център, който припомниха молитвата, която всеки изрича в празничната коледна нощ. Поредна изненада в богатата програма на Община Благоевград, бе симбиозата в изпълнението на "Алилуя" на хор при Ансамбъл "Пирин", директорът на Камерна опера Петър Радевски на пиано и солистът на операта Михаил Михайлов. Провокиращите красиви моменти продължиха с изпълнението на първата в света българска акробатична трупа "КАНЕТИКС" с основател и артистичен директор Сирма Добрев, известна като Жената каучук, които танцуваха върху фасадата на VIVACOM. Малко преди началото на поредицата вълшебства, шествие, предвождано от приказни герои, Детски духов оркестър, мажоретните състави на "Бижу" и "Силвана денс" и хиляди последователи. Коледен фестивал, който започна в първия ден на месец декември, бе открит от Биг Бенд- Благоевград, песента на Анна Мария, Александрина Механджийска и Детски хор "Мая"- "Коледна елха",Клуб по спортни танци "Коледен танц", Петя и Боян -" Когато Коледа дойде в града", БОЖАНА - "Аве Мария".

Финалът бе грандиозен и магичен. Светещи топки се спуснаха от всички сгради на площад "Георги Измирлиев", първата бе пусната от кмета д-р Атанас Камбитов и малката Кари. С докосването си до Ангелът на елхата, светнаха хиляди малки светлини и площадът засия в невероятна коледна украса. Цветовете се пренесоха и в небето с красивите фигури на зарята, която даде края на първата вечер от Коледен фестивал "Заедно по Коледа", но постави началото на богата празнична програма през целия месец декември.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: