Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (6)
Златните ни момичета с 1008 лв. пенсия, за Цвети - нищо! Редно ли е това?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:10 / 21.09.2016Коментари (65)714
© БОК
1008 лв. месечно получават "златните момичета" заради бронзовия медал от Рио, но Цветелина Стоянова няма да получи нищо.

Тя заслужава да получи всичко, което се полага на момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, спечелил бронзов медал на олимпиадата в Рио, заяви треньорката Нешка Робева пред "България Днес".

Думите й бяха подкрепени и от настоящата наставничка на националния отбор Ина Ананиева.

На Цвети Стоянова, която през юни падна от шестия етаж от блока, в който живее с баба си в столичния квартал "Надежда", не се полага премия за бронзовия медал.

Момичетата от ансамбъла ще си разделят общо 675 хиляди лева, а треньорският им щаб - 236 250 лева. Цвети я няма в този списък. Цвети беше част от отбора, но не игра в Рио.

Олимпийската пенсия ще бъде давана до края на живота и започва да се превежда след края на активната състезателна кариера.

Цвети не фигурира и в този списък.

Припомняме, че на 14 юни 22-годишната Цвети Стоянова беше приета по спешност в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" в съзнание, но в много тежко състояние след падане от 6-ия етаж.

В противошокова зала дежурният екип констатира, че пациентката е с т. нар. "политравма". Един от най-добрите екипи я оперира по спешност, заради разкъсване на далака, което причини голям кръвоизлив. След като кръвоизливът бе овладян, момичето бе настанено в Централна реанимация на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".

На 2 август тя бе изписана от реанимацията.

По време на престоя ѝ там лекарите са я лекували по най-съвременните стандарти на медицината.

Извършена ѝ е операция на гръбнака - голяма по обем интервенция на тежкото счупване на гръбнака с притискане на нервните структури. Операцията е била успешна. В края на август екипът на проф. Габровски постави диск и стабилизация в областта на шията ѝ. Златното момиче бе изписана от "Пирогов" на 6 септември.

Още по темата: общо новини по темата: 57
01.05.2023
04.05.2022
24.05.2019
01.09.2018
24.08.2018
05.08.2018
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Не е редно да взимат пенсии изобщо,защото имаме много по-успешни ,в пъти дори ,гимнастички от тези,но те не вземат такива пенсии!Това са глупости,да си ги изработят като всички нас.
0
 
 
Пенсията се дава на състезател, донесъл медал на олимпийски игри. А Цвети сигурно ще получи пенсия, както и всички състезатели, като спре кариерата си, но няма да е тази, защото не е носител на медал от олимпийски игри. Това са фактите, не заемам страна и не изказвам мнение.
+2
 
 
Пенсиите се дават на спортисти с медал,спечелен на олимпиада.Цвети не беше там.Какво се коментира,не разбирам.Колко спортисти са преминали подготвителния цикъл,но не бяха в Рио.Какво правим с тях?!
с .. . с. с.с .с с. с.с
0
 
 
пе**ли гадни, как не ги е срам ! С нея постигнаха това.
+2
 
 
Хайде пак драма от нищо... Медиите името не й знаеха на тази Цвети преди да реши да се хвърли от балкона, после стана личност от национално значение.
+3
 
 
Е... Цвети била ли е част от състава на Олимпиадата в Рио и състезавала ли се е тя точно в онези дни, на онези четири съчетания. Не! Законът гласи, че за медал, донесен от състезател се гарантира тази пенсия. Друг е въпросът, че това момиче има принос за развитието на отбора и купищата медали, които е донесъл на България. Още може да се добави, че държавата би могла да направи изключение, но когато не си личност с национално значение (не си Делян Пеевски или Гери-Никол) правилата важат с пълна сила. Не искам да кажа нещо лошо с коментара си против Цвети, просто действителността е такава... гадна и... българска.
+3
 
 
не е редно. Труда На Руджи е много по голям. За съжаление така са го измислили.За информация само за бронзов ще вземат по 135 хил. Но това са еднократни премии. за т.н. пенсии,начина на изчиляване е друг. Минималната работна заплата по 3 по 80% за бронзов медал
-2
 
 
Момченце недорасло ,такава пенсия се дава за 18-годишния им положен труд да се борят да прославят България навсякъде по света и то достойно и заслужено . Когато ти отидеш и се трепеш 18 год като тях и да не те оценят ,тогава давай оценкиче като не си участвал на една олимпиада и тряя да те отрежат и стъпчат ...ето тогава трудът ти,усилията,безсънните нощи и травмите губят смисъл . Когато ти си на нейното място в случая на Цвети ,тогава може да правиш такива изводи.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: