Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето цялата история на момчето, което отиде на бала си с метрото
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:33 / 27.05.2016Коментари (0)806
©
"Човек от младежкия клуб на една партия ме покани на среща в парламента. Беше учтив, поиска ми ЕГН-то и трите имена, за да ми издаде пропуск. Бях тръгнал натам, но размислих и му се обадих.

Казах му, че не искам да членувам в никоя партия и искам да съм си свободен човек Разбрахме се, че ще си останем приятели."

Това разказа пред "24 часа" Кристиан Неделчев от 12 "г" клас на Втора английска гимназия "Томас Джеферсън". 

По-рано той се прочу като зарязаното от съучениците си момче, което тръгна под дъжда към метрото, за да стигне до бала си, докато останалите абитуриенти се качиха по колите си.

За броени часове абитуриентът стана народен любимец, а темата - най-коментирана в държавата. Много от хората в социалните мрежи искат да помогнат, а бизнесмени се обадили в Нова тв и bTV с предложения за работа към майката Юлиана Гатева и младежа. Засега обаче оферти не са стигнали до жената, каза тя за "24 часа".

Неприятната случка как Кристиан бил зарязан разказа млада съседка на 25 май. Тя живее в блока на класната ръководителка на 12 "г" клас. Антоанета Георгиева в кв. "Красна поляна". 

Учениците дошли да вземат класната за бала в столичния хотел "Маринела". Весна забелязала "момчето със светлосивия костюм" още при влизането в блока, защото закъсняло и дошло пеша, и когато установила, че останало само и тръгнал пеша към метрото, го догонила и откарала.

Кристиан показва фланелката си, на която пише "Панаир на добрината". Думата "суета" е задраскана. Това било акция на Втора английска гимназия, която подпомагала болни деца.

"Аз нямам автомобил, синът ми беше решил, че ще отиде с метрото, ако за него няма място в колите. Но Весна е усетила, че момчето е самотно, а и интелигентно", каза майка му Юлиана.

Кристиан останал без баща на 8 г. Бил военноморски офицер, починал от рак. Майката пък е без работа.

"Ако някой ми предложи работа малко след юни, бих работила, бих писала, бих правила всичко, което мога, защото го мога", казва 49-годишната жена. 

Юлиана Гатева иска само до края на юни да е изцяло отдадена на сина си, който се готви да кандидатства в Софийския университет.

Вече са платили 150 лв. за явяването на 5 изпита - ще държи български език и литература, журналистика, английски, история на България и устен по журналистика.

И майка, и син вярват, че се е справил успешно на матурите. Освен задължителния зрелостен изпит по български се явил на втори по английски език.

"Изключително добър е по английски, но много добре се справя и с немския, радва се майка му. Детето ми винаги си е седяло вкъщи и си е учило уроците", хвали го тя.

Последно тя е работила в НОИ, но не се разбрала с началниците и напуснала. Има 2 магистратури - по икономика на труда и икономическа журналистика от УНСС.

Теглила е 2 кредита през последните години. Първият е за покрива, защото Кристиан, майка му и баба му живеят на последния етаж в блок в кв. "Люлин". 6 години след това съседите не връщали парите на Юлиана.

Вторият кредит бил, за да заведе момчето на море през 2014 г. Планирали да отидат на къмпинг в Дуранкулак, но условията били ужасни, а Кристиан има алергия, затова останали 5 дни във Варна. Тогава за втори път в живота си 19-годишният младеж бил на море.

Весна Видева, която пусна поста във фейсбук:

Не съм пресилила нищо! Задуших се от огорчение, като видях това момче

- Г-жо Видева, какво ви провокира в случката с "абитуриента със светлосив костюм"?

- Реакцията ми беше спонтанна. Бях огорчена. Не приех за нормално момчето да ходи само на бала, и то пеша. Всичко това, което се каза - че едва ли не с него са се държали мило и са го обичали, не искам да го коментирам, защото не е така. С очите си го видях.

В това, което написах, няма нищо преекспонирано. Не съм излъгала по никакъв начин. Те тръгнаха, той остана сам. Тогава сметнах, че на бала си трябва да отидеш с кола. Настигнах момчето. Качих го в колата си. 

Впоследствие се оказа, че не е питал всички съученици дали искат да го закарат. Те, от друга страна, са били 4 години заедно. Знаели са неговото финансово положение. Сега други неща се говорят - че те били събирали пари за неговия бал. Не знам доколко това е вярно. Изписа се, че децата били мили с него. Това не е истина.

- В крайна сметка Кристиан наистина е останал сам в дъжда.

- Когато го видях, се задуших от разочарование. Оставих кучето вкъщи и хукнах след него. Попитах някои родители дали ги е питал има ли място.

Вероятно той не ги е попитал. Затова се извиних на децата, родителите и на класната, която е приятелка на мен и майка ми. От друга страна, за 4 г. съучениците сами трябваше да му предложат.

Класната е много добра жена, много сърдечна и интелигентна. Тя се успокои, когато разбра, че е с мен. Момчето ми беше много благодарно. Много е интелигентен.

- Много хубаво и човешки разказахте историята на Кристиан. С каква професия сте?

- Зареждам с материали фризьорски салони. Засега това е моята професия.

-А защо решихте да пишете във фейсбук?

- Моята цел е да събудя младото общество - да бъдат по-внимателни, да правят добрини. Не да чакат някой да поиска да бъде направено доброто, а сами да се оглеждат какво добро могат да направят. 

Например на мен ми е много тъжна картинката, когато видя старци да ровят по кофите за боклук. Те са изградили нашата държава. Затова винаги им помагам. И те ме благославят. И това съм го писала във фейсбук.

Аз се извиних на всички - и на класната, и на родителите, и на дечицата, въпреки че не знам доколко техните дечица заслужават извинение. 

Пак повтарям, те сами можеха да предложат на това момче да го качат в колите си, а не да чакат той да ги помоли. Те просто не желаеха неговата компания, това е истината според мен. И се вижда от моето видео, от моите снимки.

Майката във фейсбук: Благодаря на детето си, че е достойно

"Синът ми стана сензация в новините, не искаше показност, гости, дори не искаше да отиде на абитуриентски бал. Поговорихме, споделихме си мисли, реши да отиде с метрото, защото нямаме автомобил. Аз съм тази, която му казах да попита....

Благодаря на всички медии, а най-вече на Детето си за Достойното му Отношение към Човеците. Каза истината!"

Това написа във фейсбук Юлиана Гатева ден след случилото се със сина ѝ. Той отговори мъжки на въпрос на "24 часа" дали му е станало тъжно, че е останал забравен от съучениците си пред блока на класната ръководителка: 

"Не. Знаех, че метрото спира точно пред хотела. Не ми стана мъчно, напротив, аз обичам да пътувам с транспорта."


Още по темата: общо новини по темата: 142
20.03.2024 »
30.06.2023 »
13.06.2023 »
31.05.2023 »
29.05.2023 »
29.05.2023 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: