Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът: Благоевград с нова визия до края на септември, изобразяваме ликове на национални герои върху санираните блокове
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:26 / 24.03.2016Коментари (0)2035
©
До края на септември ще бъдат завършени строително-монтажните работи на около 90 процента от блоковете, за които има подписани договори по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това каза на пресконференция кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Очаква се до 15 април да бъдат избрани изпълнителите на дейностите, а в началото на лятото да започне и реализацията им. Общата сума, която предстои да бъде усвоена по подписаните договори е 128 млн. лева. Със саниране на блоковете ще бъде решен и проблемът с цветовете на сградите в града.

"Имаме типови решения за всеки един квартал, абсолютно всеки блок има цветово решение и във всеки един квартал цветовете са в една линия като дизайн", каза д-р Камбитов. Той поясни обаче, че всеки блок ще има своята индивидуалност, за да се различава от останалите.

По време на срещата кметът на Благоевград заяви намерението на Община Благоевград на калканите на блоковете, съвсем стилно, да бъдат изобразени ликовете на дейци на Македоно-одринското революционно движение и герои от Освободителната война, заедно с техните имена и кратки цитати. Мотото на инициативата е "Урок по история, урокът продължава...". Кметът Камбитов поясни, че Община Благоевград работи интензивно и по новата програма за енергийно обновяване, включваща сградите с над 6 апартамента.

"Амбицията ни е и в тази програма отново да бъдем лидери по брой сключени договори", категоричен бе д-р Камбитов. В момента текат строително-монтажните работи на нови девет блока по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград. Те се намира в кварталите "Струмско" и "Еленово".

Кметът Камбитов поясни, че Инвестиционната програма по ОП "Региони в растеж" е подадена в срок и се очаква до началото на април да бъде одобрена. Към нея са добавени сградите на сградите МВР и ПБЗН, които ще бъдат санирани със средства по тази програма. Освен това допълнително са включени и III ОУ и V СОУ, в сградите на които ще бъде направена вътрешна рехабилитация и ще бъде закупено необходимото

©
оборудване. Предстои да бъде изграден физкултурен салон в НХГ, а настоящият такъв ще бъде превърнат в актова зала. В момента текат процедури в рамките на Инвестиционната програма на Общината. Стартират дейност по изкърпване и профилиране на уличната мрежа. Кметът Камбитов допълни, че Община Благоевград има готовност с проект, който предвижда изграждане на Ритуална зала и зона с пейки в района на Новия гробищен парк в Благоевград. Градоначалникът има идея Общината да поеме и по-големите разходи по поддържане на гробовете, в случай че близките на покойника нямат тази възможност. При реализирането й гражданите ще участват със символична сума на месец.

По време на срещата с медиите д-р Камбитов обяви, че благоустрояването на зоопарка в Благоевград започва с конкретен проект. Престои да бъдат направени постъпки за благоустрояването на Розариума в града. Работи се и в посока Община Благоевград да стане собственик на ски-писта "Картала". За тази цел кметът на Благоевград е провел среща с ръководството на Българо-американската кредитна банка.

Още по темата: общо новини по темата: 127
11.04.2024 »
04.04.2024 »
28.03.2024 »
07.03.2024 »
01.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: