Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Областният върна незаконосъобразни решения на Общински съвет - Якоруда
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:46 / 05.02.2016Коментари (0)417
Областният управител Бисер Михайлов, при разглеждане на приетите от Общински съвет Якоруда решения, установи, че 3 от тях са незаконосъобразни и ги върна за ново разглеждане. И трите решения са приети на последната сесия от 18. 01. 2016 г. и касаят разпореждане с имоти - общинска собственост.

Първото решение упълномощава кмета на община Якоруда - Нуредин Кафелов да сключи договори за отдаване под наем за срок от 1 година, без търг или конкурс на недвижими имота - частна общинска собственост, представляващи земеделски земи от общински поземлен фонд, които не са били ползвани две или повече стопански години. Областният управител счита, че решението е незаконосъобразно, тъй като никъде не са изложени мотиви и доказателства защо Общинският съвет, приема, че земите не са ползвани две или повече предходни години и поради тази причина решава да отдаде под наем без търг или конкурс 149 имота - частна общинска собственост. В този случай Общински съвет - Якоруда излиза извън рамките на предоставените му законови правомощия и сам приема, че земите не са използвани, без никакви правени огледи на имотите от комисия и с липса на данни от Общинска служба по земеделие - Якоруда или Областна дирекция "Земеделие" - Благоевград.

С второто решение ОбС Якоруда дава съгласие за продажба на имот - общинска собственост на лице, което е собственик на сграда, намираща се в имота. Според Закона за общинската собственост такава продажба се извършва от кмета на общината без търг или конкурс, само след като се представят необходимите документи за собственост. В случая, обаче няма нито представени доказателства, че лицето е собственик на сградата, нито че същата е законно изградена. Без тези документи, тази разпоредба е неприложима.

Освен горните, Областният управител върна и решение, с което се приемат Стратегия за управление на общинската собственост и Годишна програма за управление и разпореждане с имотите - общинска собственост за 2016 година. Същите не са обявени на населението по надлежния ред, а именно чрез публикуване в местен вестник и обявяване на сайта на община Якоруда, с което са нарушени разпоредбите на Закона за общинската собственост.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: