Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: Да плащаме ли лечението на този, който пие, пуши и яде сланина?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:48 / 01.12.2015Коментари (20)381
© Blagoevgrad24.bg
"Този който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици - трябва ли други да му плащат лечението? Това е първопричината да сме на първо место по брой инфаркти и инсулти", заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Начинът, по който живеем, ни носи инсулти и инфаркти. И личната дисциплина", подчерта Борисов и препоръча на родителите да не купуват по два сладоледа на децата си.

"Ние продължаваме тази практика да даваме пари, за да покажем, че здравеопазването е приоритет. Не е тайна за никого, че сладко се печели от лекарства", подчерта премиерът като уточни, че подкрепя реформите в здравеопазването.

"Сега спестяваме 100 млн. - това показва, че министърът работи в правилна посока", добави той и увери, че здравният министър има пълната му подкрепа в провежданите реформи.

"Като цяло реформата е добра и има моята подкрепа", каза Борисов.

"Не може едни болници да работят по всички теми, а други само по тези, които са високоплатени. Не може в здравеопазването да се харчат милиарди години наред повече, а да отчитаме по-висока смъртност и заболеваемост", каза още премиерът.

Според Борисов не би трябвало разходите по лечението да са от здравни вноски, а от застрахователите.

"Не може да продължаваме да толерираме неспазването на дисциплината - като се започне от шофьорите по пътищата. Сложете хиляда убити и средно около 10 000 тежко ранени от ПТП. Колко струва да оперираш един след тежка катастрофа? Ние ще толерираме ли тези хора, които благодарение на това че се правят на бабаити, ние трябва да извадим от джобовете стотици милиони - за това че иска някой да се прави на бабаит", коментира още премиерът.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абсолютно вярно е всичко, което Борисов е прозрял и до голяма степен е прав.Тук въпроса е принципен. Не за това кой колко пие, пуши и яде боклуци (сланина), а за количеството което употребява. Не можеш да употребяваш алкохол и да сядаш зад волана! Не можеш сам- целенасочено да си вредиш на здравето, а като се разболееш да искаш модерно и скъпо лечение! Никой не ви е забранил да пиете алкохол, да пушите цигари и да ядете боклуци. Но го правете разумно, с мярка! Това стои в контекста на изказването...
0
 
 
Аз знам , че най-скъпото нещо е УМА . Щом г-н Премиера и Москов така безвъзмездно го предлагат (УМЪТ) - сигурно техният няма да е много скъп (стойностен).Направо пет пари не струва . Имам предвид ,че дядо ми пиеше и ракия и вино , пушеше качак и през зиме и лете ядеше сланина като за световно . Като му се караха за цигарите казваше : "Абе аз 100 годишен пушач познавам , ама за 100 годишен спортист (или КАРАТИСТ) не съм и чувал .Умря на 97 год. - Бог да го прости . г-н ГЕНЕРАЛ - ПРЕМИЕР - ОТ ДРУГО ЩЕ УМОРИТЕ ТОЗИ НАРОД !!! Дано и на Вас Бог да Ви прости .
Aнонимен
на 01.12.2015 г.
+3
 
 
Гн.премиер. Гласувах за вас но тези ваши думи ме засегнаха дълбоко аз пуша и вечер Си сипвам ракия но дескъсвам от работа през деня и си плащам!!! А вие не пиете ли? Не пушите пури? И ви го плащам !! Срамота за толкова идиоти ли ни мислите ? Говорите глупости за заблуда на народа ! А знаете къде е проблема отказвам св от вас с уважение един от многото!!!
+9
 
 
Г-н премиер, защо не зададете въпроса дали трябва да плащаме и за поголовното разможаване на циганите, което започва от 13-14 годишна възраст, т.е. когато вместо да са в училище и да придобиват знания и умения за създаване на нещо полезно? Каква част от мангалите се осигуряват самостоателно, в т.ч. и по трудови взаимоотношения, и каква част ги осигурява държавата. С какво са виновни хората, които плащат осигуровки, че да им се налагат какви ли не ограничения върху заплащаните от НЗОК лекарства, заради това че голяма част от средствата отиват и за пострадали след пиянкщи изпълнения мангали. Защо не въведете някакви ограничения по отношение на тях във всяко едно отношение, ами се чудите как да вдигате данъци и осигуровки на тези, които работят, за да има за тези, които цял живот една стотинка не внасят в държавата. Помощи трябва да има само за инвалиди и наистина безпомощни хора!
+5
 
 
А да плащаме ли на бай Иван от столипиново, или на бай Мустафа от Изгрев ? Защото не мисля, че 100 гр. алкохол или парче сланина могат да се сравнят със условията и заразите там ! Съвсем отделен е въпросът, че ние си плащаме данъци осигуровки и т.н. включително и здравните ! А онази измет нищо не плаща, но са привилигировани и всичко им е безплатно, защото виждаш ли дискриминираме ги... А така поставен, въпросът не е ли дискриминация към пушачите и др ?!
+10
 
 
г-н премиер проблема не е в сланината а в стандарта на живот не може да гоним и да се придържаме към европейския начин на живот с заплащане от 450 лв. а в европа ги взимат за 4 дена задайте си въпроса защо хората прибягват до употребата им и смъртността идва от нерви и притеснения от хубавия живот който ни усигорявате
0
 
 
Държавата да плаща за всички неосигурени, щом не е в състояние да събере осигуровките!
+10
 
 
Ами,да...Ще плащате!След като и аз съм си платил всички данъци и осигуровки,включително и здравната.Защо тогава ще ги плащаме тези "налози"?Май емоцията Ви,г-н Каубойко е взела връх над разума.
+14
 
 
При положение, че здравеопазването излиза от моя джоб защо да не получа услугите, срещу които давам пари? За мангалите може, а за мен не може, така ли тикво?
+7
 
 
Логиката на Борисов се плъзга по ръба на истината, но май повечко е заложил на емоцията в изказването си. По-скоро въпросът е друг - когато един неосигурен циганин заболее от бронхит, отива директно в спешен кабинет, защото знае, че оттам не могат да го върнат. И те го приемат, настаняват и лекуват, а той не е внесъл една стотинка в НЗОК през живота си. От друга страна, от моята и вашите заплати всеки месец се удържат не малки суми, срещу които ние не получаваме почти нищо - плащаш си за удоволствието да се видиш с личния си лекар, плащаш си лекарства, много изследвания също, направления след 10-то число на месеца по правило няма и т.н. Миналата година ми се наложи за пръв път от 10г. насам да посетя няколко специалиста и всичко заедно с лекарствата ми излезе над 200 лв. - просто нямаше нещо, за което да не платих. Е, тогава къде е проблема? Проблемът е в модела на самата каса, според който удържаните от моята заплата пари отиват за това 30 циганина като ония първия циганин да могат да получат здравна помощ, като нивото на услуга, която получаваме всички (и осигурени, и неосигурени) при това положение, няма как да не е доста ниско. Борисов правилно разсъждава за това, че тези, които нехаят за здравето си, сами са си виновни за заболяванията си, но правилния подход го загатна Москов - ако си неосигурен по твое желание, а не в следствие на някакви обективни причини, би следвало да получиш лимитиран пакет здравни услуги. Ако ти взимат всеки месец не малка сума от заплатата, би следвало да получаваш нещо насреща като по-добра услуга. Най-малкото да бъдеш компенсиран с данъчно облекчение или намаление на местни данъци и такси - вариантите са хиляди.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: