Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бъчварова: Правораздавателната система е неадекватна
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:40 / 01.09.2015Коментари (0)519
©
Правораздавателната система е неадекватна на извършените престъпления. Така Румяна Бъчварова коментира ситуацията с международните присъди за автокрадеца Ярослав Димитров-Яро в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Смисълът е да се опитваме да ограничим рецидива, но този тип явления са много разнообразни и иновативни и следим това развитие, като се опитваме да го предотвратим", допълни още тя.

"Ярослав Димитров е казус не само на МВР, трябва да се намери и законодателно решение, да се произнесе съдебната власт", каза още Бъчварова. По думите на министъра гривните за домашен арест трябва да бъдат тествани, да бъдат законодателно уредени и тогава да бъдат прилагани.

"Разработваме регистър на този тип престъпления, така че да знаем във всеки един момент колко от тях са с навлезли в сила присъди", допълни още Бъчварова. Тя даде пример и с убийството на студентката във Велико Търново: "Убиецът - също тежък рецидивист, който не е бил в затвора, а е трябвало да бъде там". "Ситуацията е много показателна за състоянието на правораздавателната система", каза още министър Бъчварова.

По повод тежкото убийство на АМ "Струма" и това, че извършителят Емил Чачев-Ембака все още не е заловен, министър Румяна Бъчварова каза, че това са трудностите, които идват с работата на МВР. "Полицията не винаги може да се справи, не искам да се оправдавам". Тя допълни, че всяка седмица й докладват за знакови случаи, като убийството в Борисовата градина.

Ситуацията в Орландовци и Гърмен

Общата ситуация с обществения ред е ангажимент основно на МВР, но е важно партньорството с местната власт, каза министър Румяна Бъчварова в предаването "Тази сутрин".

През почивните дни отново се разрази напражение в столичния квартал "Орландовци". Там двама униформени бяха нападнати от хора. "Битов инцидент, въпреки това директора на софийската идрекция е разпоредил проверка на случая", каза министър Бъчварова.

"Гърмен беше инцидент, МВР се намеси, успяхме да го ограничим", коментира още министърът на вътрешните работи ситуацията в ромския квартал в Гърмен. "Там показахме, че държавата има ресурс да се справи с тази ситуация", допълни още тя.

На въпрос защо се бави процедурата по събаряне на незаконните постройки, Румяна Бъчварова отговори, че се намират в процес, в който се опитваме да решим проблема. "Не става бързо, защото е натрупван и няма възможност, която да не сме обсъдили с местната власт", допълни още тя.

Кризата с нелегалните имигранти

В момента могат да дойдат хора от всички страни, но основният поток е през зелена граница с Турция. Това каза Румяна Бъчварова по повод огромният поток от нелегални имигранти към Европа.

"Следим много внимателно границите с Македония, Сърбия и Гърция". Според нея нищо не изключва възможността при провал на другите бежански маршрути да се разкрие нов през България. Министърът припомни още, че е много важно всеки нелегален имигрант, който влезне на наша територия да бъде регистриран.

По повод случая в Австрия със загиналите 71 нелегални имигранти, сред които и четири деца, Румяна Бъчварова каза, че "става въпрос за интернационална форма на престъпност". В хода на разследването бяха арестувани четирима българи. "Българите са задържани, имаме информация за тях и активно участваме в самия процес на изясняване на обстоятелствата", допълни още Бъчварова.

Според министъра на вътрешните работи целта на ограда по границата е да се канализират нелегалните имигранти към граничните пунктове, за да може да се премине към регистрация. Румяна Бъчварова допълни, че и в България изграждаме съоръжение като по границата с Унгария.

Ще се разпадне ли коалицията?

Резултатите са добро основание коалицията да оцелее, въпреки проблемите вътре в партиите, каза Румяна Бъчварова. "Работим много активно и ускорено", допълни още тя за работата на правителството.

Според министърът на вътрешните работи "нашите партньори имат усещането, че губят политическата си идентичност". "Преди избори е необходимо политическите привърженици да бъдат мотивирани", каза още Румяна Бъчварова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: