Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хора с увреждания могат да кандидатстват за стаж в Европейския парламент
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:18 / 24.04.2015Коментари (0)351
©
Хора с увреждания от цяла България могат да кандидатстват за платен стаж в Европейския парламент (ЕП). Инициативата е насочена както към висшисти, завършили университет или приравнена инстититуция, така и към граждани с по-ниска образователна степен. Стажовете, които се провеждат в Брюксел и Люксембург, са с продължителност от 5 месеца, като месечното възнаграждение възлиза на 1130.56 евро. Основната цел на програмата е да даде на голям брой хора с увреждания полезен професионален опит и възможност да се запознаят с дейността на ЕП.

Изискванията към кандидатите са да имат навършени 18 години към началната дата на стажа и да бъдат граждани на държава членка на Европейския съюз (ЕС). Също така те трябва да владеят отлично един от официалните езици на общността и да имат добри познания по втори. Не трябва да са участвали в платени стажове или да са били наемани срещу заплащане за повече от четири последователни седмици в евроинституция, страна членка или политичска група на ЕП. Необходимо е също кандидатите да бъдат в състояние да удостоверят, че имат увреждания чрез медицинско свидетелство, издадено от национален орган.

От ЕП съобщават, че всички допълнителни разходи, свързани със специфичните нужди на стажантите, могат да бъдат покрити до 50% от размера на месечното възнаграждание. Също така участниците ще получат всички съоръжения, от които имат нужда, за да изпълняват работните си задължения.

Есенната стажантска програма започва на 1 октовмри 2015 г., като крайният срок за кандидатстване за нея е 15 май 2015 г. Желаещите да започнат стаж в пролетното издание на програмата, което стартира на 1 март 2016 г., трябва да подадат документите си от 15 август до 15 октомври 2015 г. Кандидатстването се извършва чрез попълване на онлайн формуляр ТУК.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: