Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Приключи първият кръг от състезанието "Училище на годината – Благоевград 2015"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:31 / 23.04.2015Коментари (0)523
©
Бивши и настоящи ученици от
ІІ ОУ:
виж още
Бивши и настоящи ученици от
VІІ СОУ:
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПМГ:
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУИЧЕ "Св. Кл. Охридски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ІІІ ОУ "Д.Талев":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
VІІІ СОУ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С по-голямата възрастова група от 8-ми до 12-ти клас приключи вчера кръг "Знания" от състезанието "Училище на година Благоевград 2015". Учениците от гимназиите в града показаха високи знания и дадоха ясна заявка за спечелването на знамето и званието "Училище на годината - Благоевград.

След предварително тегления публично жребий през март месец, стана ясно кои училища ще мерят знанията си едно срещу друго.

Точно в 13.00 часа в зала "22 септември" стартира вторият етап от кръг "Знания". Жури в състав Соня Кацарска учител по български и литература към Център по изкуствата - Благоевград, Кирил Алексиев уредник в Регионален исторически музей и Красимира Хаджикосева ръководител на Европейски център "Европа директно" следеше за верните и пълни отговори на състезателите. Учениците от Професионална математическа гимназия "Акад. Сергей Корольов" показаха повече знания от Професионална гимназия по икономика "Иван Илиев", като ги надвиха с 11:4, по-бързи и точни в отговорите си пък във второто състезание бяха Професионална гимназия по текстил и облекло, които победиха Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски" с резултата 5:3. Национална хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" беше отбора, който на жребия се падна да участва в кръга без конкуренти. От 15 въпроса учениците на НХГ отговориха вярно на 13, което им донесе 13 точки за актива на училището.

В кръг "Знания" - ученици от 1-ви до 7-ми клас, победители са ПМГ "Акад. Сергей Корольов", които надвиха със знания СОУИЧЕ "Св. Климент Охридски" с 7:6, VІІ СОУ "Кузман Шапкарев" - VІІІ СОУ "Арсени Костенцев" - 8:7, ІІ ОУ "Димитър Благоев"- ІІІ ОУ "Димитър Талев" - 7:6 и V СОУ "Георги Измирлиев" - ІV ОУ "Димчо Дебелянов" 8:7.

Своя талант учениците ще изявят пред жури в следващия кръг "Култура", който ще се проведе на 27, 29 и 30-ти април, в зала "Яворов" по график.

Точките от кръг "Знания", "Култура", "Спорт", презентация на тема "Моето училище" и точките от участието в инициативата "Благоевград - Това сме ние" ще бъдат сумирани. Училището събрало най-много точки ще бъде носителя на приза "Училище на годината - Благоевград 2015". То ще бъде оповестено и наградено на тържествена церемония в зала "Яворов".

Състезанието "Училище на годината - Благоевград" има за цел да покаже колко будни и умни деца учат в благоевградските учебни заведения. То се провежда за втора поредна година, организирано от Община Благоевград под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: