Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: Огромни пари започнаха да излизат на светло от всяка една сфера
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:26 / 29.03.2015Коментари (0)749
©
Над 820 млн. лева за тези три месеца са приходите в държавата. Това заяви министър-председателят и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при откриване на форума на Предприемачи ГЕРБ в НДК.

"Към март месец имаме 145 млн. лева излишък в бюджета. Над 820 млн. лева за тези три месеца са приходите в държавата. Надявам се към края на годината да минем 1 млрд. и 200-300 млн. лева", заяви той. Борисов подчерта, че политиката на ГЕРБ е балансирана и стабилна, с приоритет на върховенството на закона - който е виновен да си носи отговорност.

"Искаха да ни унищожат, да ни няма. Те сами си направиха така, че да не знаят къде да отидат", обясни премиерът.

Бойко Борисов посочи, че освен чисто партийно мероприятие, днешният форум засяга темата с какво държавата може да помага на бизнеса. По думите му, бизнес не е да се наредят всички за обществените поръчки и да кажат, че са големи бизнесмени.

"Ние не им помагаме в това отношение, има конкурс - който го спечели", подчерта той. Министър-председателят допълни, че фактът, че България е в първите десет от 28 държави с най-малко грешки в обществените поръчки и това е отразено на официалната страница на Европейския съюз, показва, че има ефект от работата на вицепремиера Томислав Дончев, кметовете, министрите и екипите по програмите.

"Няма друга държавата, в която корекциите да са над 300 млн. лева. Тук доста сме се постарали да влезем в първите десет. Брюксел вярва в нашите контролни органи, повече от много други, именно заради тази стриктност", каза още Борисов.

Бойко Борисов коментира въпросът с назначаването на служебни синдици в КТБ. "В момента, в парламента, депутатите се отнасят доста популистки и са на път да объркат банковата система", посочи той. Според премиера в Америка това правило е въведено, но там съдебната система работи, а в България делата се точат с много години, заради проблемите в съдебната система. "Представете си какво щеше да се случи, ако никой не ми беше дошъл да направил специален закон за КТБ. Още няма синдици. Има благодарение на закона, но решение на съда няма", каза Борисов.

Министър-председателят заяви, че огромният проблем на българския бизнес е сивата икономика. По думите му, втори прецедент е бавното решаване на делата и с години влачените процеси.

"Виждате какво се случва - за едно евро се продават огромни компании. Ако банката беше обявена още тогава във фалит, това нямаше да се случи. В случая не се подвеждайте по Мая Манолова. Това е популизъм, който след това ще създаде огромни проблеми. Това е най-лесният начин да върнете мутренските времена. С години като се точат процесите, тогава как ще си оправят хората дълговете?", коментира още Борисов.

"От друга страна, това помага на родното производство повсеместно. Няма сфера от живота, където да не са работили схеми. Сега съм ги разделил на бригади от данъчни, прокурори и какво ли не на тема захар, цигари и т.н. Огромни пари започнаха да излизат на светло от всяка една сфера", посочи Борисов. Той подчерта, че България е страната с най-ниските данъци в Европа. По думите му, дефицитът ще бъде свален.

Бойко Борисов посочи, че не трябва да се подвеждаме по Румъния. "Трябва да гледаме Германия и държави, където наистина има върховенство на закона. Пуснахме всички европейски фондове да работят само за една седмица. Това е политическо решение. Просто на едните не им вярваха, на нас ни дадоха шанс", заяви Борисов. По думите му, около 5-6 млрд. лева ще влязат във фирмите в България. Той обясни, че това е работна ръка, обороти и потребление.

Премиерът коментира и "Южен поток". Според него е било малшанс, че проектът е попаднал на правителството Орешарски.

"На тези лакомници, които решиха да излъжат и Европейския съюз, и руснаците", уточни Борисов. Бойко Борисов подчерта, че България е абсолютно лоялен член на НАТО и ЕС. Министър-председателят бе категоричен, че изискванията на Брюксел са задължение на всяка страна-членка.

Според председателя на ПГ на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов Предприемачи ГЕРБ трябва да засили връзката си с неправителствения сектор. "Така можем да достигнем до всички, които имат желание и потенциал да развиват своя бизнес. Нека всички да се стремим за целите, за развитието на местната власт, на регионите, за държавата", подчерта Цветанов.

"Това е потенциалът на ГЕРБ, всички тези структури, които успяхме да изградим през последните години. Убеден съм, че това многообразие от структури дава точно тази сила, на която всяка друга партия завижда", каза още Цветан Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че министрите работят много активно с представителите от бизнеса. "Когато говорим за европейска солидарност, винаги трябва да имаме предвид нашите евродепутати, които могат да бъдат един добър мост за връзката между България и Брюксел. Смятам, че това ще засили още повече опциите, които имаме за малкия и среден бизнес в България", заяви Цветан Цветанов.

Общото събрание избра Валя Чилова за председател на Предприемачи - ГЕРБ. "Трябва да направим всичко възможно за привличане на чужди инвестиции в България, за връщането на доверието на чужди инвеститори, за да създават повече работни места", заяви Чилова. Тя посочи, че трябва да се работи за развитие в сферата на българския износ, създаването на клъстери, развитие на индустриални зони, както и развитието на публично-частното партньорство. Чилова добави, че е необходимо да се наблегне на по-лесен достъп до европейските програми и особено тези, които дават възможност на малките и средните предприятия да си отдъхнат. "Една нова тема, която бих искала да засегна, е създаването на фондове за рисков капитал", каза още Валя Чилова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: