Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Васко Кръпката вдигна на крака благоевградската публика
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:32 / 28.03.2015Коментари (0)271
Васко Кръпката вдигна на крака благоевградската публика в първия по рода си "Блус и Джаз" фестивал Благоевград 2015г. 

Първата вечер събра почитателите на блуса в благоевградския МОЛ "Ларго". Директор на дирекция "Хуманитарни дейности" в община Благоевград Христина Шопова, Васил Георгиев- Васко Кръпката и диригентът на Биг Бенд- Благоевград откриха единствения в България фестивал, който съчетава блус и джаз в едно. Форумът не е алтернатива или заместител на фестивалните формати провеждани досега и обещанието на община Благоевград е следващата година той да бъде по- мащабен. 

"Целта на фестивала е не само да се обогати културния живот в града, но и да се възпита следващите поколения и да им се осигури една различна музикална среда", каза при откриването на блус вечерта Христина Шопова.

Ееро Турка и Драган Милев- Дари бяха първите, които излязоха на сцената пред десетките жители и гости на Благоевград, които се включиха в "Блус и Джаз" фестивал Благоевград 2015г. 

Те подгряха обстановката с блус изпълнения, изсвирени на уникални инструменти, на които са свирели и основатели на този стил музика- кофа, уред за пране се превърнаха в най- богатите на звуци инструменти. 

"Delta Roosters" - най- свежата българска блус формация впечатли не само с вокални умения, но и изключително прецизно инструментално майсторство. Еуфория предизвика изпълнението им на хитът от 1983 на Eurythmics- "Sweet dreams". 

Финалът бе грандиозен какъвто само най-обичаната блус банда - "Подуене блус бенд" и невероятният блус идол Васко Кръпката могат да направят. Почитателите на блуса им отдадоха своята почит като пяха и танцуваха под звуците на "Нека има светлина", "Няма бира", "Ден след ден". Завършекът бе повече от очакваното. 

На сцената излезе и благоевградският талант, владеещ до майсторско ниво хармониката- Лъчезар Казарски. Заедно с Подуене блус бенд и Васко Кръпката те импровизираха в блус ритъм и припомниха, че блусът е неостаряваща музика, обичана от всички поколения. 

Сред публиката се открояваха имена от музикалната и театрална сцена в Благоевград и много млади хора, които имат отношение към "вечния" стил. 

Тази вечер е посветена на 100-годишнината от рождението на Франк Синатра и ще звучи джаз. От 19.30 часа на сцената на Драматичен театър "Никола Вапцаров" ще излязат Стефка Оникян и нейните студенти, Васил Петров, Лъчезар Кацарски и Биг Бенд- Благоевград.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: