Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Предложение: Да се разреши десен завой на червен светофар!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:05 / 28.03.2015Коментари (20)239
© Blagoevgrad24.bg
Шофьорите да могат да завиват надясно, когато светофарът свети червено, предлагат депутати с промяна в Закона за движение по пътищата. С поправката те целят да се улесни придвижването и да се намалят задръстванията.

В момента на част от кръстовищата има отделна светлинна сигнализация, която позволява автомобилите да направят завоя, когато за движещите се направо и наляво свети червено. 

С поправката обаче това ще става и на места, където няма отделна светлинна сигнализация или знак.

Подобна практика има в САЩ. Предложенията срещнаха подкрепата на БСП и ДПС.

"На мен ми харесва, аз бих подкрепил", заяви социалистът Георги Кадиев, като даде за пример именно практиката в Щатите. 

Той обясни, че отдавна е мислил по темата и промяната би могла да облекчи трафика на места.

Според него обаче трябва да се види с колко. Депутатът коментира още, че големият въпрос е да се възпита култура на движение, така че шофьорите да се научат да пропускат пешеходците.

"Това не е въпрос, който трябва да се решава политически. Ще чуем мнението на експертите. Аз съм "за", заяви зам.-председателят на транспортната комисия в Народното събрание Камен Костадинов от ДПС.

Малко по-голям скептицизъм среща предложението на Светлин Танчев от БДЦ в ГЕРБ. Зам.-председателят на транспортната комисия Илия Вълков също настоя да се чуе мнението на МВР и експертите. 
АНКЕТА:
Да се разреши ли десен завой на червен светофар?

Да
Не


По негови думи подобна промяна е възможна, но трябва да става само на места, където има отделна лента за десен завой.

По негови думи и в момента на доста места са поставени отделни светофари, които да пропускат движещите се надясно автомобили.

"Ако толкова щеше да облекчи трафика, тогава отдавна да е направено", коментира Вълков. 

По негови думи Законът за движение на пътищата не трябва да се ремонтира на парче, а да се започне активна работа по изцяло нов закон.

На същото мнение е и друг член на ресорната комисия - Георги Свиленски. И двамата изтъкват като аргумент факта, че сегашният е ремонтиран вече над 50 пъти и се правят нови и нови предложения.


Източник: в. "Монитор"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Странна работа... Искат да въведат десен завой на червен светофар. Като в САЩ. А никой не повдига въпроса да се въведат също и повсеместно видеонаблюдение на всички кръстовища, полиция, която си върши работата и съд, който ефективно да превъзпитава нарушителите. Това също го има в САЩ. А у нас кога...?
0
 
 
Първо да се направят отделните пътни ленти, а после да се мислят простотиите!!!
Aнонимен
на 28.03.2015 г.
-1
 
 
понеже американците го направили дай и ние да го направим. ей много са тъпи тези нашите управници. не виждат ли колко са прости тези американци, че по тях все гледат, все мерят, все шерят. това е най-долната нация не го ли разбраха. как не ги е срам все с тях да се мерят.
+1
 
 
В съзнанието ми излиза само една ситуация - простака с бмв набор 1990 така и така знае, че ще завива надясно 300 метра по-нататък, затова надува до 200 и прави дрифт за десния завой, без изобщо да му пука за пешеходците
на 28.03.2015 г.
+3
 
 
Луда работа. Те тарикатите само това чакат! Да направете го и нека кръв се лее! Движещите се на зелено ще праскат странично тези които минават на червено. Много ще е хубаво и за пресичащите: В лява лента е спрял автобус и чака на червено а през кръстовището преминава току що слезъл от новата велоалея велосипедист и то минава пред автобуса който крие цялата видимост заради габарита си а велосипедиста така и не стига до отсрещната велоалея! Ето така ще намалим трафика и на колите и на пешеходците. Само едно допълнение,нека се разреши на червено и обратния завой,това ще облекчи и левия завой! Нека е забранено само преминаването на ляво и направо и то в работно време а след работно време нека светофара не се спазва изобщо а да служи за цвят на хубавата ни родина.
на 28.03.2015 г.
+1
 
 
Пфф пострадали хора ! Недостъпни тротоари ! Човекът ви предлага да намали задръстванията, вие пак сте недоволни !Не четете ли ? Така е в САЩ! Припомнете си колко образователни реформи направихме за да може да приличаме повече на прости американци. И даже ги надминахме!Аз бих допълнил този законопроект. Червеният сигнал на светофара да важи само за пешеходци. И без повече "зебри". Като искат да пресичат да си ползват подлезите.Все пак аз плащам годишен данък и имам винетка. Държавата ми е длъжна! А да и още нещо. Пълен имунитет срещу наказателно преследване за полицаи, пожарникари и журналисти. Все пак те ни пазят.
+4
 
 
Първото и най-важно нещо е да има драконовски мерки спрямо шофьори и пешеходци. Говорене по телефон,минаване на червено,ляв завой от средна лента,паркиране на кой където му скимне - тези неща трябва да се изкоренят и начина е с яки глоби,отнемане на книжки,а защо не и на автомобили при рецидив. Другата страна - пешеходците - никаква култура на движение,особено на кръгови движения.До сега някой да е виждал полицай да пише акт на пешеходец??
+6
 
 
В Булгаря има тварде много немислещи И невнимаващи хора, за да се разреши това
+2
 
 
Ама как ще завиваш на червено след като отляво си идват сумати коли? Пълен хаос ще настане.Приложимо е само на светофари и то за известно време както е на сточна гара и вечер,когато не е натоварено-след 20ч. примерно
+5
 
 
Това предложение обезмисля зеления сигнал за пешеходците. И ще има доста пострадали хора.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: