Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Русия се прости с Борис Немцов
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:13 / 03.03.2015Коментари (7)309
© EPA/БГНЕС
Хиляди руснаци, активисти на опозицията, обикновени граждани, политици и бизнесмени, чужди посланици, се стекоха на поклонението и погребението на руския опозиционен лидер Борис Немцов в Москва. Като цяло хората споделяха, че са загубили светъл пример в живота и политиката, който е дал живота си за свободата и борбата срещу корупцията и диктатурата на президента Владимир Путин.

Хиляди руснаци изпратиха опозиционера Борис Немцов в московския център "Сахаров". Гражданската панихида продължи повече от 4 часа. Хиляди руснаци отидоха на поклонението, за да се простят с Немцов. Според Интерфакс по време на поклонението е имало опашки от над 1 километър. До ковчега с тялото на руския опозиционер бяха роднините и семейството на Немцов.

Да си вземат последно сбогом с лидера на партия ПАРНАС бяха дошли бившият премиер и съпредседател на партията Михаил Касянов, Григорий Явлински от Яблоко, опозиционният активист Иля Яшин, идеологът на приватизацията при президента Елцин Анатоли Чубайс и бившият министър на финансите Алексей Кудрин, милиардерът Михаил Прохоров, вдовицата на Борис Елцин Наина, бившият премиер на Великобритания Джон Мейджър.

"Той беше обект на тежки атаки, защитавайки ни. И ако трябва да бъда честен, ние направихме живота му труден, меко казано.", коментира Анатолий Чубайс - бивш политик, идеолог на приватизацията при президента Елцин.

"Това означава ескалация на войната вътре в Русия, не само в Украйна, но и в цялата Руска федерация. Ескалация на страх и репресии срещу всеки, който изрази несъгласие с политиката на Путин. Шансовете за честно и обективно разследване на смъртта му са нищожни.", сподели Григорий Явлински - лидер на партия "Яблоко".

"Не съм голям оптимист за следствието, защото е много разочароващо, че още няма никакви резултати. Убиха го пред резиденцията на президента Кремъл. Има милиони камери навсякъде и трябваше да хванат убиеца незабавно, за 10 минути, защото нали казват, че това е едно от най-безопасните места в Русия.", смята Иля Яшин - опозиционен лидер, близък на Немцов.

Администрацията на президента беше представлявана oт парламентарния секретар Гари Минх, а правителството от министъра по въпросите на "отвореното правителство" Михаил Абизов. Също така на поклонението правителството беше представено от вицепремиерите Сергей Приходко и Аркадий Дворкович, аграрният министър Николай Фьодоров и други. Траурен венец бе оставен от името на премиера Дмитрий Медведев.

Американският посланик в Русия също присъства на погребението, както и всички посланици на страните членки на ЕС. Борис Немцов, символът на съпротивата срещу диктатурата на Путин, идеологът за едно либерално развитие на Русия, бе погребан в Троекуровското гробище в Москва.


Още по темата: общо новини по темата: 7
03.03.2015 »
02.03.2015 »
02.03.2015 »
01.03.2015 »
01.03.2015 »
28.02.2015 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.03.2015 г.
0
 
 
Хиляда или 2000 човека не са Русия. Защо не казахте "Световната общност се прости".
-1
 
 
гладей как простия коментар на минаващия ме накара да си направя експеримент по никое време :) сетих се че имам от тази хартия за принтера с която се правят щампи на фланелки :) (евтина е) след това принтирах цветно надпис защото не ми се играеше със снимка :) и го лепнах на стар потник с ютията :) отне ми около 4 мин :) и това е при домашни условия по време на рекламите :) а ако имам професионална машина за печат на дрехи .......... :)
-1
 
 
минаващи ти днес една китка на алошата по случай празника ..... :)
+1
 
 
Интересно, Кога и къде е била произведена тениската с лика на убития Немцов, в която бе облечен депутатът Алексей Гончаренко, ако късно вечерта на 28 февруари бе убит Борис, а на 1 март на обяд тениската вече е облечена...??? Отде този украински депутат е знаел предварително за убийството на Немцов?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Катастрофи в България
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: