Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Семейство живее в гараж, съседи им зазидали входа към дома
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:50 / 30.01.2015Коментари (5)289
©
Повече от година семейство от Павликени е принудено да живее в порутен гараж. Ангел и Ваня Ангелови търсят помощ от медиите, тъй като входа към втория етаж от къща, който са закупили е зазидан от техните съседи и те нямат никакъв достъп до дома си, съобщава TV7.

Семейството купува втория етаж от къща през 1978 г. 20 години по-късно първият става собственост на друго семейство - Анка и Петко Христови. Между двата етажа има стълбище, но и до днес двете семейства не могат да го поделят.

"Имаме нотариален акт, който ни дава право, че може да минаваме през входната врата, през стълбището, за да си стигнем до жилището. Преди една година щракнаха ключа и след това започна пак тормоз - да заграждат, да носят, да режат, да правят пред очите ми.. Е, колко човек може да търпи", разказва Ваня Ангелова.

Въпреки, че Анка и Петко Христови не живеят постоянно в къщата, изграждат нова входна врата, а старата преграждат с метална без ключ и дръжка. Така семейство Ангелови нито могат да стигнат до дома си, нито да вземат личните си вещи и документи.

"В моя нотариален акт пише така - целият първи етаж е наша собственост, а вторият е техен. Това не е вътрешно стълбище, това е имот в целия първи етаж, а те си въобразяват, че това е стълбище като в жилищни кооперации, общо стълбище. Както аз нямам работа в тях, така и те нямат в нас, след като не умеят да ме уважават и да ме слушат, така ще бъдат", твърди Петко Христов.

През март миналата година семейство Христови изготвят проект за изграждане на външно метално стълбище. Той обаче е отхвърлен от другото семейство.

Семейство Ангелови вече са подали няколко жалби до Районната прокуратура в Павликени, но и до момента досъдебно производство не е започнато. Свързали са се и с адвокат, като се надяват законът да е на тяхна страна и отново да заживеят в собствения си дом.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Да продадат втория етаж на някоя циганска фамилия и за един месец нещата ще си дойдат на мястото ;) Така и не го ползват, да вземат някой лев и да се седят в гаража да се радват на сериала ;)
Aнонимен
на 30.01.2015 г.
+5
 
 
пий една студена вода. при такова правосъдие какво чакаш.
+10
 
 
Просто не ми се вярва да има такъв нотариален акт. В такъв документ задължително се вписват границите на имота с другия имот, а стълбището, както покривът, водопроводът и канализацията са общи части на имота. Ако наистина така е съставен нотариалният акт, както твърди Петко Христов, този нотариус трябва да го осъдят! Трябва да бъде осъден и Петко Христов, защото се позовава на незаконно съставен документ за собственост, също и за това че не разрешава на съседите да си построят външно стълбище.
Aнонимен
на 30.01.2015 г.
+14
 
 
Българска простотия! Малко ни тормоза от всякъде та се тормозим и едни други!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: