Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
12 000 евро в кабинета на задържания митнически шеф, още 6000 - в дрехите му
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:50 / 29.01.2015Коментари (6)216
©
Върховна касационна прокуратура (ВКП) образува досъдебно производство на 26 януари срещу началника на Митница - Свиленград Тодор Караиванов (временно изпълняващ длъжността) за престъплението "подкуп". При задържането снощи той е оказал съпротива, информират от пресцентъра на Прокуратурата.

С постановление на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров делото е разпределено за разследване на Специализираното звено за борба с корупцията, създадено между Софийска градска прокуратура (СГП) и ДАНС. 

Разпитани са множество свидетели, прокуратурата е поискала и получила от Окръжен съд - Хасково разрешения за претърсване, обиск и освидетелстване.

Вчера в продължение на 30-40 минути Караиванов е получил два подкупа, първият в размер на 600 лв., вторият в размер на 600 евро, е установено от разследващите. 

След получаване на втория подкуп началникът на митницата е задържан на местопрестъплението. При задържането същият е оказал съпротива. Извършено е претърсване в кабинета на Караиванов в сградата на митницата, където е открит приетият подкуп в размер на 600 лв. и още над 12 000 евро.

В жилището на Караиванов са открити 6000 лв. (във връхните му дрехи) и три чувала с митнически документи (оригинали и копия).

Предстои привличането на Караиванов като обвиняем и задържането му до 72 часа с прокурорско постановление, както и внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение. 

Следствените действия продължават и към момента. Действията на Специализираното звено за борба с корупцията бяха високо оценени в последния доклад на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много шум за нищо.Ден,два и...по живо, по здраво в къщи.След една-две години шеф я на митница,я шеф отдел,я депутат.Момчето,че е олигофрен и селски тарикат с начално образование е ясно,но по ясно е,че момчето се отчита по нагоре и там нещо се е пообъркало,но нейсе ще поправим пораженията.
0
 
 
олеееее а това му са така наречените ДЖОБНИ пари. Представете си останалите колко са. Че митничарите почти половината са милионери....Говоря за общо - всички митничари в България.
0
 
 
Наистина ли това квартално тарикатче от снимката е шеф на митница? Не е необходимо човек да е психоаналитичен капацитет, за да прецени някои индивиди само по излъчването им.
+5
 
 
Този служител по чадър ли се е намирал,та да нарушава законите така нагло?При това началник на митницата,от къде идва самочувствието му?
Aнонимен
на 29.01.2015 г.
+6
 
 
Браво, еи това се казва "митни4ар " и при това 6ефа на Свиленградската митниица - сас 18000 евро само в кабинета му и в дрехите му - митничар и половина !!!! ЕКСТРА , просто сулер , и това е началника им - той трябва по закон да контролира останалите митничари - да не вземат подкупи и рушвети и да не крадат !!!! Вместо това - той е " НАЧЕЛО на дружината "- по престъпления и корупция !!!! Еввала и на Ваньо Танов, че е назначил такъв кадърен човек за шеф на най-голямата ни митница -в Свиленград !!!!!
Aнонимен
на 29.01.2015 г.
+12
 
 
ТО ДА Е САМО ЕДИН,НАРОДА БОЛЕН,ПСИХЯСАЛ.ЩЕ НИ ДОВЪРШАТ ТЕЗИ И ТОВА Е.АНАРХИЯ ЦАРИ НАВСЯКЪДЕ,ЗЛОБА И АГРЕСИЯ,ЩЕ НИ ДОВЪРШАТ СЪВСЕМ.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: