Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Броим стотачка за коледни манджи по поръчка
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:39 / 19.12.2014Коментари (0)330
© Blagoevgrad24.bg
Поне стотачка отива за трапезата на Бъдни вечер, ако всички манджи се поръчат от заведения, а за домакините остава само удоволствието да аранжират празничната маса. Раз­­но­образни седемстепенни менюта са подготвили ресторантите, които искат да спечелят от хората, които нямат време за завъртят всички традиционни гозби, а искат празникът да бъде по каноните. Въпреки това в различните интерпретации на менюто има ястия, за които баба на село никога не е чувала.

Салата "Капрезе" е в включило заведение в полите на Витоша в предложението си на стойност 124 лева, освен това са добавени студени плата с луканки, месни вретена, домашна бисквитена торта и, разбира се, погача. Това е най-скъпата оферта, към която интересът е доста малък.

Най-купувано в нета се оказа менюто на известна столична кръчма, което се предлага на половин цена, сочи проверка на "Мо­­ни­тор".

За 27 лева клиентите получават малка питка с паричка, която е едно измито левче, загънато във фолио, лозови и зелеви сарми, боб на фурна, чушки с боб и зеле, както и печена тиква тути фрути с плодове. Общо тази храна е около 2,400 грама и ще стигне за малка злояда компания.

Трийсетина лева е цената и за меню, в което има и ошаф, но салатата е картофена. Кръчмарите обаче обещават към всяка поръчка да добавят мед и чесън.

За Бъдни вечер почти няма заведение, което да се ангажира с доставка по домовете, независимо какви количества храна са поръчани. Около 3 кг постни гозби предлагат от друго заведение, но са предпочели да свият менюто до пълнени чушки, сарми и зрял фасул. Във верига от пицарии също са замислили как да спечелят нови клиенти, там менюто за един човек е над 11 лева, но включва всички храни, които трябва да сложим на масата на 24-ти вечерта, като грамажът на ястията е средно по 150 г и няма никаква опасност от преяждане.

Тъй като бързо свикнахме с чуждите обичаи, през последните години на Бъдни вечер се слага не само постна, но и блажна храна.

Пълнена пуйка от фурна в столицата върви средно по 80 лева, като пълнежът може да бъде кисело зеле или ориз с дреболии. Поръчките обаче са доста повече от планираното, сподели готвач от заведение в центъра на града, затова приемат заявки само до днес, въпреки че е много рано. Сготвената птица се взема на място, при желание може да я направят и по американска рецепта, но до вчера никой не беше направил такъв избор. В сайтовете за групово пазаруване има оферта и за 60 лева.

Източник: в. "Монитор"


Още по темата: общо новини по темата: 92
16.01.2015 »
16.01.2015 »
13.01.2015 »
11.01.2015 »
09.01.2015 »
08.01.2015 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Строежът на АМ "Хемус"
Първа лига сезон 2023/24
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: