Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (6)
Кметът награждава "Спортист на годината", Таня Богомилова гост на церемонията
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:40 / 17.12.2014Коментари (0)267
©
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще награди утре "Спортист на годината" за 2014 г. на Благоевград, специално за церемонията в града пристига единствената олимпийска шампионка на България по плуване Таня Богомилова. Преди тържественото награждаване именитата плувкиня ще се срещне с младите плувни надежди на Благоевград. От 16.30 часа в зала "22 септември" Таня Богомилова, която днес е генерален секретар на БФПС, ще разкаже за своя път към олимпийската титла и какви качества са необходими, за да достигнеш върха.

Едни от специалните гости на най-очакваното за спортистите на Благоевград събитие ще бъдат футболната звезда на руския "Динамо" Станислав Манолев и капитанът на "Литекс" Страхил Попов.

На церемонията по награждаването кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за първи път ще връчи и награда за "Най-млад състезател с голям международен принос за 2014 година". Това е само една от изненадите в тазгодишното издание на "Спортист на годината". Останалите ще станат известни утре от 19.00 часа в спортната зала "Скаптопара".

В тазгодишната анкета десет спортни журналисти, отразяващи представянето на благоевградските отбори и спортисти в страната и чужбина, номинираха общо 56 спортисти. Номинациите са в две категории от по пет състезатели. Първата категория е за деца, юноши и девойки до 18 години, а втората за младежи, девойки, мъже и жени. Сред номинираните са Албена Малчева - таекуондо, Георги Гайдарджиев - канадска борба, Ейми Тасева - таекуондо, Красимир Костадинов - канадска борба, Рая Андонова - плуване.

За поредна година ще бъдат отличени "Треньор №1 на Благоевград", "Отбор №1 на Благоевград", "Спортен журналист №1 на Благоевград", "Феър плей", както и носителят на престижното отличие за ветерани "Цялостен принос към спорта в община Благоевград". Сред номинираните в отделна категория са и 48 деца от 13 спортни клуба, които са извоювали шампионски титли на национално ниво в своите спортове.

Събитието и тази година ще събере спортни звезди от цялата страна, състезатели от спортните клубове, треньори, ветерани, родители, действащи спортисти, спортни ръководители, спортни журналисти, членовете на комисията по спорта, представители на Община Благоевград и гости.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Испания и Бразилия не се победиха в голово шоу
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: