Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В "Пирогов" се борят за живота на запалилата се жена
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:54 / 03.11.2014Коментари (25)10568
Самозапалилата се жена
Запалилата се жена пред президентството е в много тежко състояние, с опасност за живота.

В момента екипът на проф. Огнян Хаджийски се бори за живота й. Тя е на около 45-50 години.

Малко преди 15 ч. днес жена се запали пред сградата на президентството. На мястото веднага пристигна линейка и пожарна. Обгорялото тяло бе на метър от фонтана пред президентството. Жената изведнъж пламна като факла.

Охраната от НСО притичаха от ъгъла на президентството и започнаха да гасят жената с пожарогасител. От преминаваща кола също изскочи един човек с пожарогасител и се включи на помощ.

Районът веднага бе отцепен. Линейка и спешен екип вдигнаха на носилка жената, която все още дишаше, но е в много тежко състояние. Лицето й бе неузнаваемо. Очевидци разказаха, че кола е преминала пред президентството. От нея е изскочила жена и е отишла пред президентството при фонтана, където се е запалила.

Точно в 14.52 часа линейката отпътува с включени сирени към "Пирогов".

Какво е докарало тази жена до този акт на отчаяние, все още не е ясно.

В сградата на президентството се провеждат консултации при Росен Плевнелиев с Патриотичния фронт. Екипите на медиите, които отразяват работата на президентството в момента, бяха шокирани. Президентът е бил уведомен за шокиращия инцидент пред сградата. Консултациите прекъснаха за малко и след това отново продължиха.

От охраната на президентството казаха, че в момента се уточнява самоличността на жената. От там казаха още, че не са получавани данни и информации за протести пред "Дондуков" 2.

БГНЕС припомня, че на 20 февруари тази година се навърши една година от самозапалването на Пламен Горанов. След дълги дни на масови протести срещу високите сметки за ток, след вечерта на 19 февруари 2013 година, когато жандармерията окървави протеста на Орлов мост, дойде и денят 20 февруари, когато един от протестиращите - 36-годишният Пламен Горанов в ранната сутрин се самозапали пред сградата на Община Варна.

В същия ден Бойко Борисов, който бе министър-председател тогава, подаде оставка. Пламен бе човек с изявена гражданска позиция, противник на несправедливостта и готов да протестира в подкрепа на хора, изпаднали в беда. Той активно се включваше в многохилядните граждански протести, които превърнаха Варна в "столица" на недоволството срещу лошото управление на ГЕРБ, бедността, корупцията и непосилните сметки на ток. 36-годишният Пламен се самозапали пред Община Варна в знак на протест срещу управлението на ГЕРБ, техния кмет Кирил Йорданов и групировката ТИМ. Състоянието на Пламен беше много тежко, той бе поставен в медикаментозна кома и лекарите се бориха за живота му. Във Варна и страната организираха десетки акции за кръводаряване, за да се помогне на Пламен. Но той издъхна от раните си на националния празник 3 март, а градоначалникът Кирил Йорданов впоследствие подаде оставка. Пред сградата на общината в морската столица, където Пламен се самозапали граждани направиха грамада камъни.

Общо шестима се самозапалиха през миналата 2013 година. Последният от тях бе 52-годишният Димитър Димитров, който се запали на 13 март пред президентството. Той оцеля, но останалите петима починаха. Първият случай на самозапалил се в страната след бунтовете бе на 18 февруари на 26-годишния Траян Маречков в центъра на Велико Търново, за съжаление той почина. Вторият беше 36-годишният Пламен Горанов от Варна. Той почина на националния ни празник - 3 март около 20 часа от полиорганна недостатъчност. 53-годишният Венцислав Асенов Василев се самозапали в сградата на община Раднево на 26 февруари. Когато влязъл в сградата на общината мъжът се обърнал към служителката на пропуска и казал: "Искаш ли да се запаля", след което лумнал в пламъци. Общинари смятат, че се е полял с бензин точно преди да влезе в сградата. Охранител на общината скочил да гаси мъжа, но пламъците бързо го обхванали. Разнесъл се силен дим в коридорите на общината. Веднага пристигнала и линейка, но Венцислав вече имал тежки изгаряния. На 10 март Венцислав Василев почина от тежките изгаряния.

На 22 март почина самозапалилият се на стадиона в силистренското село Ситово 40-годишен Тодор Йовчев. Мъжът почина от полиорганна недостатъчност във Военноморската болница във Варна. Най-вероятните причини за отчаяната постъпка на Тодор Йовчев са безработицата, бедността и семейни проблеми. Закаран беше във Военна болница във Варна с 95% изгаряния. По информация на директора на болницата д-р Даниела Костадинова при приемането в болница мъжът е бил контактен. Пред лекарите е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние. Повтарял е "Писна ми, няма хляб, вече не се издържа".

Венцислав Козарев от Смолян се самозапали на 1 май. Мъжът е казал на жена си, че ще се самозапали, имали си лични проблеми. След това публично се самозапалил. Той почина на 3 май.

Източник: БГНЕС







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво на Борислав Иванов това е отговора. Не е трагично няма комонизам има слаб балгарски народ. Всеки коментира и пиюе. Но всеки си малчи. Не е лудост това е срам. Евала И на Джордж Карлин ТАКА СИ Е. САБУДЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ
0
 
 
Всички са едни И сущи. Герб, атака -все марионетки на мафиотите в Булгаря. Която И партия/пресидент, да доиде на власт, полойението в страната няма да се оправи. Проблемат е много по-дулбок отколкото всеки си мисли. Ако ще И цялата страна да се вдигне на протест, единствените йертви ще са пак хората от народа, а таи наречените политици сас завуршен 6-ти клас ще продулйават с техните задкулисни игри. Истината е че на никои не му пука за нищо какво става в страната.
0
 
 
Виновни сте вие, не политиците. Вие сте ги избрали. Вие ги оставате там. Вие бягате от тука. Вие сте си виновни.
0
 
 
поредния психо, 6то не се заоали в тях...5 мин слава в смурта ЛУДА
0
 
 
Да посегнеш на живота си е 'смъртен грях'
+1
 
 
Що за постъпка е това ? имаш 11 годишен син се запалваш ? Съпругът и е казал че има психични проблеми и е неуравновесена. И с това кибритче на герб... При БСПарите как така никой не се запали ? Всички бяха много щастливи ли последната една година? Ай стига глупости....
0
 
 
Естествен подбор. Негодни за живота хора.
0
 
 
Докато си гледкаме турски сериали и прочие глупости народа си мре. Жалко
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: