Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жозеф Дол: Бойко Борисов ще съумее да излъчи дясноцентристко правителство
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:54 / 30.10.2014Коментари (2)557
©
Европейската народна партия иска у нас дясноцентристко правителство между ГЕРБ и Реформаторския блок. Патриотичният фронт категорично е изключен от коалицията заради ксенофобските си изявления. Това обяви в специално интервю за ТВ "Европа" председателят на ЕНП Жозеф Дол. В сряда в парламента Дол се срещна с лидерите на повечето партии, без Патриотичния фронт, България без цензура и "Атака".

- Господин Дол, отношението Ви към Патриотичния фронт, което обявихте в парламента, позиция на ЕНП ли е, или е повлияна от срещата ви с ГЕРБ?

- Това е позицията на Европейската народна партия, която се формира след декларациите от трибуната на парламента, които чух. Те бяха ксенофобски и провокативни. Не мога да работя с популисти, които правят подобни изявления, невъзможно е. Никога не съм работил с популисти в Европейския парламент. Казах още пристигайки в България, че не може да се говори за коалиция с Патриотичния фронт, не е възможно.

- След срещата си с лидерите на политическите партии казахте, че предвиждате формирането на стабилно правителство, но с Реформаторите или без тях би ли било стабилно? Защото в този момент от блока дават разнопосочни сигнали.

- Вижте, срещнах политици, които искат решение за България, а решението е да се създаде правителство, в никакъв случай не бива да се върви към нови избори. Трябва да се направи всичко, за да се създаде стабилно управление. Според мен правителството трябва да бъде дясноцентристко дори и да е на малцинството. Затова и дойдох, за да разговарям с политиците тук, нормално е да има преговори. Преди да се създаде едно управление трябва да има дискусии, а след това веднъж създадено трябва да се работи. По-добре е да има дискусии преди.

- Стабилно правителство с или без Реформаторите виждате Вие?

- Предпочитаме дясноцентристко правителство с участието на Реформаторския блок. Но, ако някоя партия в блока, която не желае, това е тяхната визия, тяхното право, трябва всеки да поеме своята отговорност.

- А ДПС?

- Срещнах се с лидерите на демократичните партии, всички те бяха съгласни, че трябва да се състави дясноцентристко правителство. Разбира се, то трябва да има програма, която да не е прекалено широка, но трябва да включва теми като правосъдие, енергетика....И мисля, че видях във всички тях желание да се върви в тази посока.

- Каква е позицията на Европа, защото в България обществеността не иска ДПС във властта?

- Не говоря за участие във властта. Казах, че правителството трябва да бъде център-дясно, а то може да бъде подкрепено от различни партии.

- Какво чухте от лидерите на Коалиция Лява България и АБВ?

- От тях чух, че се отнасят отговорно към случващото се и че сега трябва да се управлява страната. Че е нужно стабилно правителство, всъщност чух едно и също от всички демократични партии.

- Какъв съвет дадохте на Бойко Борисов?

- Аз няма какъв съвет да дам на Борисов. Просто му казах: "Бойко ти спечели изборите, център-дясното и ГЕРБ сте на челните места, ти имаш огромната отговорност, както и премиерите на Ирландия, Испания, Португалия, Гърция, мога да продължа...". Убеден съм, че Бойко Борисов ще съумее да излъчи дясноцентристко правителство.


Още по темата: общо новини по темата: 325
20.07.2017 »
27.04.2015 »
28.01.2015 »
13.01.2015 »
27.12.2014 »
24.12.2014 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Кой е тоя и от какъв зор е дошъл да реди правителството в България ? В една Белгия,Германия, Унгария и др.,дали го биха пуснали да им се бърка във вътрешните им работи ? До кога ще бъдем зависими от чужди намеси ?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: