Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Решиха да не предлагат на ОбС процедура за избор на омбудсман
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:02 / 24.10.2014Коментари (0)334
Председателският съвет реши да не предлага на ОбС-Благоевград процедура за избор на обществен посредник. По време на заседанието на съвета стана ясно, че единственият кандидат за омбудсман на община Благоевград - г-жа Петя Георгиева Гюрова-Петрова, няма законово право да участва в процедурата по избор. Председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков заяви, че е уверен в компетенциите и способностите на г-жа Гюрова, още повече, че има и преки впечатления от работата и. Той със съжаление коментира, че заявлението на Петя Гюрова-Петрова отговаря на формалните изисквания за участие в процедурата, но е в нарушение на чл. 12, ал. 1 от Правилник за организацията и дейността на обществения посредник на територията на Община Благоевград. Според този член от Правилника мандатът на обществения посредник е равен на мандата на избиращия го общински съвет, като съгласно разпоредбата на чл. 12, ал. 2 едно лице не може да бъде избирано за обществен посредник за повече от два последователни мандата.

Кандидатът Петя Георгиева Гюрова-Петрова е била обществен посредник в два последователни мандата на Общински съвет Благоевград, а именно в мандатите 2003-2007 година и 2007-2011 година. Ето защо тя няма правото да заема същата длъжност в мандат 2011-2015 на ОбС-Благоевград.
Петя Гюрова - Петрова също присъства на Председателския съвет и прие изтъкнатите мотиви. Тя заяви, че е била наясно с чл. 12 от Правилника, но решила да подаде заявлението си с оглед на направи заявка за бъдещ интерес за заемане на поста обществен посредник.

В дневния ред на Председателския съвет бяха включени още две точки. Членовете на съвета решиха да приемат изменение на Наредбата за обществен ред като дадат правото на инвалиди да паркират на необозначени със син цвят паркоместа, ако определените за тях клетки в съответния район вече са заети.

Освен това беше определен и дневният ред за заседанието на Общински съвет - Благоевград на 31.10.2014 г. Той се състои от рекордните 81 точки, като сесията ще стартира в 9.30 часа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: