Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Слабо търсене на печки и климатици заради скъпия ток
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:49 / 24.10.2014Коментари (7)363
© Blagoevgrad24.bg
По-слабо търсене на климатици и печки отчитат тази есен продавачите в по-големите магазини за битова техника. Според тях причината е по-високата цена на електроенергията от 1 октомври, когато токът поскъпна с близо 10 на сто. По-съществено влияние обаче според тях имали прогнозите, че токът ще поскъпва занапред, като за следващите 5 г. увеличението на тарифите може да е с 50%. Другата причина е циганското лято, което вече е към своя край. Затова търговците се надяват с падането на температурите продажбите да се раздвижат.

В големите търговски вериги цените на инверторните климатици варират от 500 до 2000 лв. в зависимост от марката, големината, мощността и т.н. Вентилаторните печки, които се предпочитат повече от малките домакинства, започват от 60 лв. и стигат до 400 лв, а конвекторните варират от 200 лв. до 1200.

Най-обикновените духалки могат да се намерят на цени от 12 лв. до 20 лв.

Българинът обаче продължава да залага на евтиното, категорични са продавачите. Свикнали сме да слагаме цените преди качеството и залагаме на познати марки, коментираха още от бранша. Повечето хора не си дават сметка, че евтиното понякога излиза по-скъпо и е по-добре да се инвестира в по-скъпи уреди, които са и енергоспестяващи и инвестицията в тях ще се върне многократно, добавиха още те.

Малките домакинства избират по-евтиния уред за отопление, който понякога изиграва лоша шега и сметките за ток са двойни, подчертават търговци. Когато избираме такъв уред за отопление е важно да обърнем внимание на характеристиките на уреда, да не гледаме само цената, препоръчват от бранша. Хубаво е преди да направим покупка да направим сравнение с други отоплителни уреди и да изберем най-подходящия в зависимост от големината на помещението, което ще отопляваме и от нуждите ни. Важен момент от покупката е да си направим сметка за възвращаемост на инвестицията в такъв уред, добавиха търговците.

Въпреки че предлагането е огромно, хората вече предпочитат да пазаруват от големите вериги за сметка на малките магазини за електроуреди. Освен заради по-голямото разнообразие на предлаганите марки, потребителите вече разбраха, че имат по-голям шанс да си потърсят правата в големите вериги, отколкото в кварталния магазин.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не ми го побира акъла във кой век живеем ,Защо живеем по този начин ,иначе другият ни харесва , кой е виновен за всичко това което ни се случва,защо да не си подобрим начина на живот питам КОЙ и ЗАЩО ,колко му трябва на човек ,вината е изцяло наша на слабоумния ни народ ,другото което ще кажа е без мислено >>>
Aнонимен
на 24.10.2014 г.
-1
 
 
а купуват ми пастърма хората или питат какво е това
0
 
 
Ако така скоростно се УВЕЛИЧАВАХА ЗАПЛАТИ и ПЕНСИИ в България--нямаше да има има проблеми за хората при заплащане на СКЪПАТА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ! Върнахме се на печки"чудо" в панелките, иначе студ, скъп ток и болести!
0
 
 
Особено за пловдивското време, климатикът е най-доброто решение. Условието е да не е "куча марка" или от най-глупавите модели (да, дори Дайкин имат такива). Най-добре е хиперинвертор като инвестицията се избива за около 3 години.
+2
 
 
И каква е разликата в консумираната:отдадената мощност между духалка от 12 лв. и конвектор от 1200 лв.?! Никаква!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бивш преподавател в Югозападния университет със скандални разкрития за корупционни практики
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: