Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Велико! Лудогорец носи първа българска победа в ШЛ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:02 / 23.10.2014Коментари (28)309
Първенецът Лудогорец срази швейцарския Базел с 1:0 в мач от третия кръг на предварителна група В в Шампионската лига и постигна първа българска победа в най-престижния европейски клубен турнир.

В герой за българския тим се превърна отново защитник, както беше и в мача със Стяуа, когато блесна геният на Козмин Моци. Този път място в историята си спечели левият бек Йордан Минев, който в добавеното време простреля вратата на тима от Швейцария и хвърли публиката на "Васил Левски" в делириум.

Мачът вървеше към своя край, когато в добавените три минути "орлите" организираха поредната си атака. Топката попадна в Минев, който напредна в половината на Базел и стреля, достигайки наказателното поле. Стражът на гостите остана като препариран, докато топката се оплиташе в мрежата му.

Така Лудогорец опроверга лошата си репутация на тим, който играе разконцентрирано в последните минути. Именно в края на мача в Ливърпул разградчани бяха сразени с дузпа. Българският тим този път имаше превъзходство над Базел, който остана с човек по-малко още в 18-ата минута, когато Серей Дие беше изгонен за нарушение срещу Моци.

С човек по-малко физическите сили на гостите се изчерпаха и през второто полувреме играта се водеше изцяло в тяхната половина, но до гол така и не се стигаше, въпреки че отлични шансове на два пъти се откриха пред Юнес Хамза, както и пред резервата Върджил Мисиджан, но и на двамата не достигна точност.

В другия мач от групата Реал Мадрид срази с 3:0 Ливърпул на "Анфийлд", което означава, че във временното класиране на втората позиция е именно Лудогорец, следван от Базел и Ливърпул, които също са с по 3 точки. В следващия си мач българският шампион ще гостува на жадният за реванш Базел след 2 седмици.

ЛУДОГОРЕЦ - БАЗЕЛ 1:0
1:0 - Минев 90

ЛУДОГОРЕЦ: 21. Стоянов, 80. Кайсара, 55. Терзиев, 27. Моци, 25. Минев, 18. Дяков, 8. Ешпиньо, 7. М. Александров (81-Вандерсон), 84. Марселиньо, 17. Абало (77-Мисиджан), 9. Безяк (67-Хамза)

БАЗЕЛ: 1. Ваcлик, 16. Шер, 17. Сухи, 27. Алижи, 8. Дие, 20. Фрей, 33. Елнени, 34. Джака, 39. Кала (83-Хамоуди), 25. Гонзалес, 36. Емболо







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
За мен просто съдиите искаха да спрат Базел към второто място и там да е Ливърпул. Че те лудите никой не ги брои за живи. Какво като са взели 3 точки пак ще се последни в групата. Тя нивата е дълга. Защо никой не коментира 49 мин и 40 сек на мача как Моци спира нападател след извеждащо подаване от дълбочина. Та даже и фаул няма. http://vbox7.com/play:b39a41aa17
-3
 
 
Браво на Лудогорец за победата, но да се учат от нас как се подкрепя отбор.....
+4
 
 
Цялата тази щедро финансирана медийна истерия около актуалния "гранд по-скоро вреди на футбола, футболната култура и спорта като цяло. Какво е посланието? Ликувайте с бързите пари и бързия успех, оставете клубните и дори националния си отбор на второ място, защото не са МОДЕРНИ. Едва ли това е идеята на истинския спорт. От казионните възхвали на коментаторите лъха толкова провинциализъм. Как може футболна страна с традиции като България, която има повече участия на световни първенства от Гърция и Турция, взети заедно, да позволява да се загърби толкова история заради егото на един местен бизнесмен? Национална кауза?! Някой представя ли си как във футболна държава феновете на отбори с вековна история, като нашите Славия, Ботев, Левски, Черно море, трябва да се чувстват морално задължени всеотдайно да подкрепят новата модерна линия? Защо с такава загриженост не се коментира националният отбор? Контрастът е особено фрапиращ, а провинциалният манталитет в страната и мисленето на дребно и ден за ден взимат застрашителни размери. Футболът в целия свят е отражение на родова памет за поколения наред, а не на парвенющина, от която за една нощ градчета се пребоядисват от синьо-червено в зелено.
+4
 
 
Добре де,какво общо има това с Пловдив и нашите отбори?! Тук се коментира само това и националния отбор!Или и вие ни го набивате,че това е "национална кауза"Ай сиктир вече!
+2
 
 
На кой му пука за резаците от домусград?
-1
 
 
Не мога да разбера какво е лошото в това да има български отбор в ШЛ. Вярно е, че нямат история ама Локо и Ботев като са били създадени те имали ли са? Замислете се малко или много тези момчета и Кирцата направиха нещо за българския футбол и спечелиха точки в групата.
-2
 
 
Честито на Лудогорец и шнур за всички хейтъри! Резаци, турци, селяни и безродници са не момчетата от Лудогорец, а всички боклуци, които плюят големия успех на Бълграрския шампион. Само Локо!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Глупости вършат само умните хора,за останалите е ежедневие...:)
на 23.10.2014 г.
0
 
 
Честито на Лудогорец пишат история с големи букви.
на 23.10.2014 г.
-3
 
 
Честито на резаците.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: