Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Велинград и Банско най-търсени за 8 декември
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:20 / 21.10.2014Коментари (0)744
©
Офертите за студентския празник до сто лева са най-търсените в момента от младите хора, които ще разпускат на 8 декември извън столицата. Особено активни са първокурсниците и вече ангажират предимно двудневни пакети, споделиха туроператори. "Зайците" са и най-желаните клиенти, защото все още не са се разделили на компании и празнуват много хора организирано. Така с една заявка хотелиерите с добри оферти получават едновременно 80-100 гости. За да излезе празникът по джоба на младежите обаче често им предлагат да се настаняват по трима, че и повече в една стая. Отстъпката от лукса обаче изобщо не ги притеснява, сочи дългогодишният опит на хората от бранша.

По традиция интересът към Банско и Велинград е най-голям. В ски курорта най-често предлагат пакет от 2 нощувки, закуски и празнична вечеря за стотина лева. Към цената всеки хотел добавя екстри според възможностите си от ползване на басейн и парна баня до джакузи и отстъпки от цената на масажите. За да не скучаят младежите, има предвидена програма с дисководещи, които да ги забавляват до зори. Менюто в празничната вечер включва салати, бански специалитети на скара и десерти. Алкохолът предвиден в купона обаче е доста малко - 50 г водка и половин бутилка вино, но по традиция домакините разчитат да задоволят след това жаждата на гостите си с напитки на солени цени. Въпреки клопките, които залагат някои хотелиери, планинското градче е предпочитано заради близостта от студентите от няколко университетски центъра.

Въпреки, че до студентския празник 8 декември остава повече от месец, в някои хотели и семейни къщи за отдих във Велинград вече са направени първите резервации. СПА столицата на Балканите и на България е предпочитана дестинация за родните бъдещи висшисти, тъй като комплексите предлагат много процедури с минерална вода и още куп глезотии за младите хора, решили да прекарат една или две незабравими вечери в луксозен хотел или вила за гости.

В родопския град работят над 50 хотела и почивни домове, както и 140 заведения за обществено хранене и развлечения. Почти няма хотелски комплекс или почивен дом, в който да няма открит или закрит басейн, които стават любима атракция за шумните студентски купони. В 5-звездния СПА хотел "Двореца" единична стая струва 90 лв. Двойната тип мансарда е 130, а апартаментът 320 лв., като в него могат да пренощуват поне 5-6 души и така цената на човек пада до 50 лв. В Гранд-хотел"Велинград" стая за двама е 153 лв. В цените са включени и ползване на вътрешни минерални басейни, джакузи, топила, био сауна, финландска сауна и ледена стая.

Значително по-евтино е в семейните хотели в града, където двойната стая струва 50 лв., същата, но лукс, е 65 лв. В цената влиза и ползването на вътрешен и външен лечебни басейни с минерална вода и електромасажен стол. Тези от студентите, които пък са решили да не се охарчват твърде много за луксозни апартаменти или стаи в по-скъпите хотели, предпочитат къщи за гости или частни вили в трите квартала на курорта - Каменица, Лъджене и Чепино. Ако искат да разпуснат преди тежката изпитна сесия или от натоварената студентска програма, пенсионери-рехабилитатори предлагат цялостен масаж на тялото срещу 20-25 лв. в частните си студиа в градчето.

Най-масови сбирки и купони на академичната младеж се правят и край язовир "Батак" в курорта Цигов чарк, където студентите ангажират цели вили или малки семейни хотелчета за празника си.

Източник: в. "Монитор"


Още по темата: общо новини по темата: 52
09.12.2023 »
08.12.2023 »
08.12.2023 »
06.12.2023 »
02.12.2023 »
27.11.2023 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: