Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Селфи и среден пръст в документите за работа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:07 / 02.09.2014Коментари (10)403
© Bulfoto
Младежи масово кандидатстват за работа, като вместо портретна снимка в документацията прилагат селфита, фотоси от купон или от капанчето на плажа, разказаха пред "Монитор" потресени работодатели. Оказва се, че вместо да ходят във фотоателие, да дават пари и да чакат час-два, младежите вземат джиесема и сами се щракат набързо.

Поради липсата на време, средства или пък от мързел, много от мераклиите за нова позиция грабвали и първата попаднала пред очите им домашна снимка, изрязвали я с ножицата, за да придобие вид на портретна, и я прилагали към останалите документи. В някои от случаите обаче незабелязани подробности издавали произхода на снимката и водели до куриозни ситуации. Например младеж кандидатствал за работа в хипермаркет, изпратил фотос от приятелска сбирка. След като доста неумело изрязал лицето си, на заден фон останала да се вижда част от маса с бутилки алкохол и нечий протегнат над главата му среден пръст.

При друг от случаите пък млада дама се явила на конкурс за работа във финансова институция и приложила снимка, на която на заден план се плискали морски вълни.

Фотографията създавала впечатление на току-що направено романтично плажно селфи.

Доста смущаващо според Красимира Иванова, мениджър "Човешки ресурси" в предприятие, било и тоталното неумение на повечето от кандидатите да подготвят документите си за кандидатстване.

"За възрастните хора е нормално и простимо да не знаят как се пише CV и да продължават да съставят стария тип автобиография с "потекло от работническо семейство" и изброяване на биографията на дедите до девето коляно. Недопустимо е обаче млад човек на 20-25 години да не може да напише една европейска автобиография", коментира тя.

В същото време отбеляза, че подобни неща могат да се очакват от току-що завършили средното си образование младежи, които подавали "аФтобиография" и пишели учтивата форма "Вие" с малка буква.

Иванова предупреди младежите, ако наистина искат да спечелят съответната позиция, да бъдат доста внимателни, когато кандидатстват и по интернет.

"Смущаващо е колегите да получават документи от висшисти, кандидати за мениджър, служител в обществена институция или учител, изпратени от имейли като sexmanyak, bayhuy или sexigirl, отбеляза HR експертът. Тя напомни още на кандидатите за работа да не забравят да пишат в документите си и телефон или поне имейл за обратна връзка, което също често се пропускало.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
ония пича с Тони Стораро от Перник трябва да кандидадства
+6
 
 
Когато пуснете европейски заплати и позиции, тогава ще получите и европейски автобиографии!До тогава, се задоволявайте със средните пръсти на хората, отговарящи на възможностите ви.Аз с моя шеф проблеми нямам,нито аз го лъжа,че работя,нито той,че ми плаща.Бизнеса си върви, но когато има условия, желание, уважение!
Aнонимен
на 02.09.2014 г.
+6
 
 
М чи то с тази убразователна система на кво да се учат младежити ... Надявам се усещате иронията. Щом турското робство вече е само османско присъствие и видите ли през това време дедите ни са си живели живота, а Васил Левски се е самоорганизира и повел самобитна борба с неясна цел и е съден и осъден (всичко това според учебник за третокласници), а да не говорим за изцяло въздушния и теоретичен аспект на българското образование като цяло. Вие искате да знаят децата учтиви форми и тем подобни. То на родителите им най-големия проблем е с колко по-скъп телефон да ги пратят на училище и се тюхкат, ако учителите имат претенции (според последни новини и форуми в нета) , вие искате да различават портретна снимка от селфи ... О, Боже, опази! Ама е така като си даваме дупетата под наем на всички - променяме си историята, кефим се на песни като "Видимо доволни" и една камара турски и индийски сериали по телевизията. Ама дупе да ни е яко, когато опрем тия неграмотници да изкарват пари за пенсии или не дай Боже някой от тях стигне да управлява страната ни. А то напоследък все едни такива умници ни правят да си говорим вече сами ...
+7
 
 
Истинската катастрофа ще настане, когато ей тия простовати същества от чалга поколението останат единствени в България.
Aнонимен
на 02.09.2014 г.
+8
 
 
Много такива кандидатури съм разглеждал. Никой от тях не бе поканен на интервю.
+7
 
 
Мисля че така и трябва да е: ако човек е неграмотен и глупав - това трябва да се отрази и на неговото CV. За що да бъде внимателен и да опита да пиши грамотно, кога в същност - нищо не се променило и пак е глупав. Иначе мениджър просто ги стимулират да лъжат. // БГ не ми е роден език. :)
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Нова серия протести в подкрепа на "Мини Марица Изток" блокират АМ "Тракия"
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: