Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Правителството реши да бъде създаден Енергиен борд
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:37 / 27.08.2014Коментари (1)280
© Blagoevgrad24.bg
Правителството реши да бъде създаден Енергиен борд като постоянно действащ консултативен орган на Министерския съвет за решаване на важни обществено значими въпроси в областта на енергетиката. Бордът се създава в изпълнение на приоритетите на служебния кабинет за продължаване на работата по реформите в енергийния сектор. Целта е да се повиши прозрачността, диалога и пазарната ефективност с оглед преодоляването на затрудненията в българската енергетика.

Енергийният борд ще извършва анализ на състоянието на сектор "Енергетика" и ще определя причините, водещи до нестабилност на енергийната система. Също така ще определя принципите и насоките за устойчиво управление на сектора. Други задачи на Борда са да обсъжда и предлага мерки за решаване на установени проблеми с цел стабилизиране на енергийната система, както и да дава становища относно дейностите и мерките, предприемани от държавните органи и организации в областта на енергетиката. Консултативният орган ще може да отправя предложения за изменения и допълнения на нормативната уредба, както и да обсъжда и дава становища по предложенията за стратегии в енергийния сектор.

Председател на Енергийния борд ще бъде вицепремиерът по икономическата политика, а заместник-председател - министърът на икономиката и енергетиката. Членове на Борда ще бъдат заместник-министри на икономиката и енергетиката и на труда и социалната политика, председателят на ДКЕВР и по един представител на Българска фотоволтаична асоциация, Асоциацията на водните централи, Българската ветроенергийна асоциация, БЕХ, НЕК, "Ай И Ес ЗС Марица Изток 1" ЕООД, "Контур Глобал Марица Изток 3" АД, Асоциацията на топлофикационните дружества в България, ТЕЦ - заводски централи, Асоциацията на търговците на електрическа енергия, Българската петролна и газова асоциация, Българската асоциация природен газ, "Енергиен системен оператор" ЕАД, "ЕВН България" ЕАД, "ЕНЕРГО-ПРО Варна" ЕООД, "ЧЕЗ България" ЕАД, Българската национална асоциация на потребителите, Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори, Асоциацията на банките в България, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската търговско-промишлена палата, Българската стопанска камара, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Българската минно-геоложка камара, НСФЕБ - КНСБ, ФСО ФЕ - Подкрепа. Енергийният борд може да привлича за участие в заседанията представители и на други държавни органи, институции, международни организации и търговски дружества от сектор "Енергетика", както и експерти в тази област.

С правителственото Постановление се приема и правилник за организацията на дейността на Енергийния борд.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
А от какви средства ще се плащат "обещетения" за тежкия им труд? Пак ли от нас - многострадалните български данъкоплатци?.. Та това са повече от едно правителство хора!.. Преброих: 28 "заплатаполучатели" се събират само от този списък. А и всеки от тях ще се уреди с поняколко помощници, референти и.. да не употребявам "мръсни" думи! Знае се, че всякакво участие в бордове, комисии и т.н. доста добре се заплаща,.. обикновено, за нашата сметка...:((
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: